What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 23 juli 2015

BLACK BELT JONES 2 (1978) Hong Kong, 89 minuter. Regi: Tso Nam Lee.Snarare Black Belt Lucas

Detta typiska kinesiska skratt skvallrar om att det inte är en blaxploitation-våffla vi ska ta del av.

En liga i Hong Kong stjäl en otroligt värdefull diamant och för att minimera de enorma kostnaderna skickar det amerikanska försäkringsbolaget sin bäste man, CIA-agenten Lucas (Jim Kelly), till regionen för att leta rätt på den värdefulla stenen.

Norman Wingrove illustrerar en typisk ICKE-cool frilla från 70-talet.

Till vår besvikelse var detta inte någon blaxploitation-rulle utan en vanlig Hong Kongsk kung fu-film. Ja, vi har för vana att inte ta del av någon information innan vi sett en film. Vi är ju inte stormförtjusta i tradiga kinesiska karatefilmer men denna hade ju i alla fall Jim Kelly i en av rollerna.

Varmkorv Hong Kong-style.

Filmen har alltså inte ett smack med första filmen att göra utan man har med all säkerhet bytt ut namnet från originaltitelns "The Tattoo Connection" till ovan nämnda namn. Vi får ta del av en hel del kung fu-fajtande, riktigt usel dubbning, stulen musik och faktiskt även en hel del naket - även om späda asiatiska kvinnor inte är Udda Film-redaktionens preferens.

Jim Kelly gör entré. Som vanligt oklanderligt klädd.

Ljusglimtarna tillhör en fagert friserad Bolo Yeung som dubbats med en superlöjlig cockney-influerad accent; en märkligt Eisensteinsk våldtäktsscen där övergreppet korsklipps med stillbilder på formel 1-bilar till ljudet av dessas motorvrål(!) samt klassiska kinesiska garv där man kastar huvudet bakåt när man skrattar. På en nattklubb spelas det även en hel del Suzi Quatro vilket vi starkt misstänker sker utan den lilla rockstjärnans vetskap eller godkännande.

BETYG: 3/7 Ganska tradig Hong Kong-rulle med en del komiska höjdpunkter.

Ofrivilligt surrealistiskt med färgsättningen i denna scen.

"Håll käften! I kung fu-filmer tål man hur mycket stryk som helst."

"Så sjåpa dig inte över ännu ett Converse-stamp."

Det är en hel del sex i filmen.

Skåda och darra inför denna mans rape face.

Den hjärtlösa våldtäkten inleds...

...korsklippt med dessa bilder.

Bolo Yeung och en polare spöar en tjockis.

Denne äldre herre tar fluktandet till en helt ny nivå.

Tjejerna älskar det!

Bolo är igång och plågar små kaniner.

Bisarr scen som tar dubbning till nya höjder. Bolo & co. sjunger engelska visor.

Bolo vs. Jim Kelly.

Skönhet vinner alltid över råstyrka.

Varför inte slänga in en lealös docka?

TrailerInga kommentarer:

Skicka en kommentar