What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 14 juli 2015

THROWAWAY (2008) USA, 21 minuter. Regi: Brian James Fitzpatrick & Dennis Widmyer.Yttre sömnstörningar

Sova mitt på dagen? Slashas!

Att jobba nattskift kan vara jobbigt om man inte får sova ordentligt under dagen. Detta är något Abby (Andra Carlson) erfar när hennes skönhetssömn ständigt störs av en hemlös typ (Gill Gayle) som rotar i sopcontainern utanför hennes sovrumsfönster. Störningarna tar dock en hemsk vändning efter att Abby fredligt konfronterat den hemlöse.

"Vad är det för jävla liv?"

Dags för kortfilm igen på Udda Film och denna gång råkade vi på ett riktigt dussinverk. Man får ganska snabbt en känsla av att denna lilla rulle inte har något som helst att tillföra filmvärlden. Den är inte direkt dålig och Andra Carlson i huvudrollen är ju söt men filmen känns helt fantasilös både som story och i sitt hantverk. Styltig och klichéfylld.

Skön snubbe. Det måste f ö lukta fantastiskt gott när man har en sopcontainer precis under sovrumsfönstret.

Slutet är ganska brutalt och kanske en smula överraskande i förhållande till slätstrukenheten innan men inte heller det är speciellt uppseendeväckande i dagens ultravåldsamma filmklimat. Next.

BETYG: 3/7 Svag trea på denna rätt intetsägande film som ändå känns som ett hyfsat utfört nybörjarverk.

Tyvärr folks, det är allt ni får se av sötnosen i filmen.

Bira är bra mot sömnbrist! Eller..?

Nä du. Du får nog pluta mer om du ska komma upp i klass med din kompis där.

Nej, det där med att placera tänder under kudden har inget med bättre sömn att göra.

Nä, det blir inget videoklipp den här gången.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar