What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 26 augusti 2015

SAVAGE ISLAND (1985) Italien/USA, 76 minuter. Regi: Ted Nicolaou.WIP-byggsats

Taskiga ormar som bara dyker upp för att döda och sen drar.

I de sydamerikanska djunglerna hålls kvinnor som slavarbetare för att utvinna smaragder. Tillsammans med ett gäng legoknektar planerar de för ett uppror och påföljande flykt.

Men det är ju Penn Jillette.

Vi nöjer oss med den beskrivningen eftersom det här är ett lapptäcke till film i bästa/värsta Godfrey Ho-anda. Man har tagit "Escape From Hell" som vi såg för 107 år sedan och inte minns, pusslat ihop den med "Hotel Paradise" som vi inte haft nöjet(?) att se än och ramat ihop den med några nyinspelade minuter med Linda Blair. Resultatet är en röra utan dess like.

Hej då Penn.

På plussidan finns ett skönt nakenslagsmål i en cell, en kamera som glider längs duschande kvinnokroppar och ett uppror utkämpat i trasor så alla möjliga intima kroppsdelar hänger ut. På andra sidan spektrumet är det desto mer med många mörka scener där man helt förlorar intresset, folk som dör och dyker upp i andra roller och ändlösa intetsägande scener. Man följer med andra ord inte någon handling, då det inte finns en vettig sådan, utan väntar bara på att något kul och sleazigt ska hända. Det blir rätt tråkigt.

BETYG: 2/7 Vi funderade på en svag trea för ovan nämnda sleaze men det var trots allt en ganska tråkig röra detta.

Actionfilmregel nr. 1: Blunda aldig när du skjuter. Aja baja Linda Blair.

Avkoppling i djungeln.

En lååång duschscen där kameran sakta glider över kropparna till ljudet av romantisk musik.

Nakenfajt i cellen.

Och en vakt bryter upp fajten!?!?!?

Så här ser det ut i ca åtta minuter i sträck mitt i filmen...

Ja, chockerande.

Ti-hi så gulligt. En igel leker hitlermustasch.

Gullig kille.

"Fan! Jävla skitfilm!!!!"

Klippt trailer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar