What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 20 april 2016

DOC OF THE DEAD (2014) USA, 80 minuter. Regi: Alexandre O. Philippe.Part of the problem...

En dokumentärs motsvarighet till name dropping: Engagera kända fejs för korta inhopp.

Zombien har gått från att vara en obskyr figur i skräckfilmer till en del av modern populärkultur. Den här dokumentären tar en titt på fenomenet.

Sons of Odin är tydligen ute på patrull.

Tåget har typ gått men Udda Film sitter ändå kvar på stationen. Lite så är det när vi kollar in den här dokumentären då vi trots allt är lite reaktionära och vill ha kvar vår lilla zombiegenre som den en gång var. Ja, man skulle nästan kunna jämställa oss med SD där - med skillnaden att de är utvecklingsstörda och vi är tjurskalliga.

Inte undra på att den här killen känner sig otrygg.

Vi kan uppenbarligen inte släppa vår gamla fascination, gå vidare och bara låta mainstreamen fortsätta sin oundvikliga våldtäkt på zombiegenrens lik. Synd för oss då mainstreamen de facto är som ett zombievirus. Har den väl satt sina tänder i något är det kört. Det finns ingen återvändo. Vår nyfikenhet tog emellertid över och vi bänkade oss med skepsis.

George är även de gigantiska glasögonens gudfader.

Känslan av äkta dokumentär är väldigt låg och filmen känns mer som ett flashigt TV-program med glimten i ögat. Man har raggat upp en del tunga genreprofiler som intervjuas och skojar till det lite och värst av allt är de små humoristiska klippen där man självironiskt driver med genren. Här bidrar man verkligen till genrens ytterligare förfall.

Bub: En kär karaktär från Romeros "Day of the Dead" som tyvärr även bidrog till det tråkiga mänskliggörandet av zombien.

Det finns dock en tillstymmelse till intressant diskussion med en liten nypa historik. Fokus är dock väldigt angloamerikanskt, med tyngdpunkt på "amerikanskt". Följaktligen negligeras de fantastiska sydeuropeiska zombierna totalt. Italienske Lucio Fulcis odöda är ju legendariska och i vissa fall coolare än gudfadern George A. Romeros standardsättande ditos.

Tar Man: En annan populär figur som gick i bräschen för fenomenet med den komiska zombien.

Dokumentären är dessutom väldigt spretig och man blandar hejvilt filmhistoria och zombieursprung med populärkulturella iakttagelser som exempelvis zombie walks och kvasiöverlevnadsindustrin runt fenomenet. Plus då ovan nämnda "skojerier".

BETYG: 3/7 Ja, trots vår negativa inställning hölls ändå vårt intresse uppe och vi fick faktiskt lära oss att det finns en porrfilmsversion av "The Walking Dead". Alltid något.

Inte en zombiefilm.

De odöda i "Army of Darkness" är mer en hyllning till Ray Harryhausen än zombier.

Inte en zombie.

Tom Savini har märkliga dekorationer i taket.

Den här vill vi se!

Stark och motbjudande bild som visar när genren våldtas av Mammon.

I en värld där zombierna hanteras med samlag.

Bruce Campbell fick det tvivelaktiga nöjet att viga ett par i en zombieceremoni.

Folk bara älskar att klä ut sig. Skit samma i vilket syfte. Samma fenomen kan ses på idrottsevenemang där måttligt idrottsintresserade pajasar tar på sig lustiga hattar och annat "kul" för att få vara lite "crazy" för ett par timmar.

Vi tar en paus i vårt förakt och tippar våra hattar till den här ambitiösa kostymen.

Ja tant, vi håller med dig.

For the outbreak of utvecklingsstörning? Tyvärr, redan här.

Det känns relevant att ha med när denne snubbe dricker sitt eget renade urin.

En ganska fabulous geting har zombifierat en kackerlacka som lydigt låter sig styras av den bedazzlade insekten.

På tal om fabulous, här har vi ett klipp ur "Gay Zombie".

Trailer

Fejktrailern till "Gay Zombie". Ja, ibland kan det faktiskt vara kul med parodier...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar