What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 16 april 2016

PASULJ (2007) Serbien, 10 minuter. Regi: Ivan Bukvic.Fjärthot ej eliminerat!

Lite modifiering så det blir maximal skada.

En kroatisk krypskytt (Petar Bencina) får syn på en serbisk soldat (Nemanja Oliveric) men när han i sitt kikarsikte ser hur fienden kämpar med att öppna en burk bönor veknar han och låter serben leva. Han blir dock kort efteråt tillfångatagen av serberna och plötsligt är det ombytta roller.

Fienden ser så rolig ut bakom ett hårkors.

Den här kortfilmen bjuder inte på några överraskningar och efteråt lämnas man med känslan att "Var det allt?". Nu verkar det här vara någon slags skolfilm. På vilken nivå vet vi inte men det får väl ändå ses som en förmildrande omständighet och det förklarar även det lite taffliga hantverket och lågbudgetatmosfären.

Nix. Detta är inte ett s k killshot.

Även utan budget kan man dock slänga in en roligare avslutning i berättelsen eller någon form av twist så det får vi hoppas man lärde sig vartefter.

BETYG: 2/7 Tyvärr smackar vi på en tvåa på denna då den trots allt är rätt intetsägande.

Vad nu? Kan man zooma med kikarsikten?

Helvete också.

Ser ut att vara början på en passionerad romans.

Inget videoklipp denna gång.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar