What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 25 april 2016

ZOMBIE ASOCKALYPSE (2009) Storbritannien, 5 minuter. Regi: Paul Bruce.Tåbira of the dead

De döda vaknar till liv.

En brokig skara är fast i ett isolerat hus. Utanför finns blodtörstiga zombier som inget hellre vill än att festa på deras kött.

Paniken ökar i huset.

Efter att ha fått se några sekunder av denna film i Doc of the Dead (2014) som vi nyligen recenserade var vi självfallet tvungna att söka upp denna kortfilm och titta på den. Den hade ju definitivt den rätta looken och då är ju halva slaget vunnet.

Sällskapets bimbo.

Nu när vi blåst igenom den korta våfflan kan vi vidhålla att Margaret Henderson som gjort strumpdockorna och även tillsammans med Gregor Fergie byggt den fantastiska dekoren skapat en supercharmig look med fantastiska små detaljer. Tyvärr håller inte det "Night of the Living Dead"-baserade manuset lika hög klass och regin samt skådespelarinsatserna känns ganska otajta.

Myrornas krig. Genialt!

Visst, det är bara en liten spoof men så mycket viktigare då att ha bra tajming i klipp och dialog. Det känns lite tråkigt att det fallerar här när man lagt ned så mycket möda på dekor och figurer. Det korta musikklippet känns helt malplacé och är ett skolexempel på kill your darlings-principen. Man ville så gärna ha med en passning till Michael Jacksons "Thriller" men det tar bara ifrån helheten. Annars gillar vi den sköna musiken av Iain Stephen med klassiska theremintoner.

BETYG: 4/7 Ja, trots all kritik charmas vi av denna dockteater. Vi råkar vara lagda åt det hållet...

Head shot.

Otäck trofé i bakgrunden. Den ser så levande ut.

Det sitter i detaljerna.

De odöda - en masse!

Gore!

Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar