What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 10 juni 2016

TOTAL FURY (2007) Kanada, 13 minuter. Regi: François Simard, Anouk Whissell & Yoann-Karl Whissell.The Arnold way

En mysig dejt.

En ung tjej (Anouk Whissell) är ute på en dejt som inte riktigt går som hon väntat. Rätt vad det är befinner hon sig i en situation värre än döden. Vad skulle Arnold ha gjort i hennes ställe?

Eller?

Den här kortfilmen känns vara byggd på premissen "Nu ska vi ha jävligt kul". Man ville uppenbarligen skoja med torture porn-genren, addera en liten hyllning till Arnold Schwarzenegger och krydda med en skvätt TV-spelskänsla. Splatternivån är på den av "Story of Ricky" eller dylik gore-fest.

Hårdrock och skydd mot fis.

Vi är väl inte superimponerade av det galet överdrivna våldet då det oftast balanserar lite för mycket över åt Monty Python-hållet och vi har sett sådant till leda. Lite roligare är arnoldvinkeln. Det känns lagom pajigt att ha honom som inspirationsledsagare i en på-liv-och-död-situation.

BETYG: 3/7 Säkert askul om man inte sett så mycket liknande tidigare, men det har ju vi gjort...

En hantverkare.

En sån där söt gasmaskkille.

Flickebarnet låter sig inte tryckas ner av könsroller.

Arnold dyker upp. Copyright?

Inte undra på att armen sprängts av med det abnormt svullna axelpartiet.

Gaffa!

Det är glöd i tjejen.

Vad är det för muskelhunk?

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar