What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 juni 2016

MARK IL POLIZIOTTO (1975) Italien, 88 minuter. Regi: Stelvio Massi.Mark it not-so-great dude

Lugn bara. Det blir mysiga små italienska bilar också.

Narkotikaspanaren Mark (Franco Gasparri) är övertygad om att den milanesiske industrimagnaten Benzi (Lee J. Cobb) extraknäcker som heroinsmugglare men har svårt att finna bevis. Eftersom Mark har en tendens att göra saker på sitt eget sätt har han inte polismyndighetens fulla stöd men det hindrar honom förstås inte från att göra allt för att sätta dit storfräsaren.

Två hipster-DJ:s på ett EDM-party? Man skulle kunna tro det med den där fräna jackan lillen har.

Vi säger glad midsommar och avslutar Udda Films milanofestival med den här våfflan som tyvärr är en besvikelse. Vi blir aldrig riktigt engagerade i den här storyn som är väldigt spretig med bl a ett segt sidospår där Mark har en pundartjej (Sara Sperati) boende i sin lägenhet där hon ska genomgå någon slags improviserad avtändning. Det dyker upp en massa folk här och där i handlingen som man aldrig riktigt får något grepp om eller för den delen inte heller önskar lära känna något mer.

Doggie orkar inte flytta på sig.

Den bildsköne Gasparri är väl inte heller speciellt cool eller charmig. Han duger men det kunde ha hjälpt den f ö bleka rullen om han bjudit på mer än så. Birollerna är dock ännu blekare så... Det känns även som det är sparsmakat med våld och action. Det finns en del hyfsade actionsekvenser men inget att höja på ögonbrynen över. Stelvio Ciprianis musik är okej men inte heller något som får oss att sittdansa i soffan. Nej vi känner oss ungefär lika engagerade som Marks vovve i filmen.*

BETYG: 3/7 Det är trots ovan kritik en hyfsad rulle men utan det lilla extra.

En specialvariant på hundtricket.

En av de coolaste scenerna är faktiskt från Pavia. Inte Milano.

Så reagerar en präst som ombeds fara åt helvete.

Hello dooooggie.

Funkade hundtricket tror ni?

Smaka på denna! Revolver preppad med nyspulver.

Det obligatoriska HBTQ-inslaget. Kanske den värsta fjollbögsdubbning vi skådat. Flagrant överspelande så det heter duga.

Tyvärr blir det inte roligare än så här, era fluktare.

Dessa horor satsar på en mer pittoresk miljö än den klassiska stritan. Alpluder någon?

En studie i våld? Nej då! En studie i skön byxvidd.

"Oooohhh such a perfect day. You just keeeeep me hangin' oooon..."

Pull a cop finger.

Vi älskar att dessa hårda snutar puttrar omkring i dessa små "muskelbilar".

Effektivt polisarbete.

*Man märker att en hund saknar gnista när den inte bryr sig om att det ringer på dörren. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar