What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 28 juni 2016

THE WEREWOLF CULT CHRONICLES: CHIMERA (2003) Sverige/USA, 23 minuter. Regi: Michael A. Martinez.Albinovarulv ställer till det

Så gore det... (Hey-O!)

I en inte alltför avlägsen framtid sänds en liten räddningsstyrka med soldater in till en avlägsen polarstation där någons slags topphemlig forskning pågår. Tydligen har något gått väldigt fel och någon skrämmande varelse har satt skräck i de få överlevande.

Filmmakarna gör bäst i att spara forskarens märkliga förkläde till någon framtida torture porn-rulle.

Dags att ta sig an begynnelsen av denna varulvssaga då vi började i fel ände med The Werewolf Cult Chronicles: Vietnam (2005) Så vitt vi förstått är detta första delen och vi måste säga att den här nästan känns lite proffsigare än vietnamvarianten.

In the future har man headset utan mikrofoner.

Till att börja med har man en riktigt schyst inspelningsplats i det vintriga Alaska och sedan har man inte filmen fullproppad med pajiga CGI-effekter. Nu finns det förstås en del superlågbudgetlösningar som skvallrar om att detta inte är någon James Cameron-rulle, som t ex vanliga hörselkåpor som får agera substitut för headseten man har i "helikoptern". Jo, det finns en del bilder på en riktig sådan (Får vi gissa från någon slags sightseeing-tur?) men helikopterinteriören är uppenbarligen filmad i en bil. Vi bjuds även på söta miniatyrmodeller av helikoptern och en mack som sprängs. Roligast är nästan varulven, som i gammal god monsterfilmtradition bara visar armen så åskådaren får fylla i resten av butterickskroppen själv.

"Helikoptern" landar.

Vi gillar den här inte alltför bra rullen då man märker hur mycket kärlek och B-filmskunnande som finns i botten och hur man sedan förvaltat detta med en förmodad obefintlig budget. Bra tempo i klippningen och fint soundtrack där man hör tydliga blinkningar till Fabio Frizzi.

BETYG: 4/7 Superlågbudget gjord med värme trots polarinspelningsplats.

The tunnbrödsrulle!

Jo det ÄR en polarforskningsstation.

Nå, vad säger ni nu då? *Drops mic*

En och annan dutch angle piffar upp.

Nu har någon jävel vält hinken med tabascosås igen.

Monster!!!

The bensinmack flyger i luften.

Hela filmen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar