What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 11 juli 2016

CATERPILLAR (2012) USA, 15 minuter. Regi: David Field.Ligga i puppa

Ungdomen tynar bort.

En äldre kvinna (Leslie Bornstein) tynar bort i ett gammalt hus. Hennes designer-drömmar begravs bokstavligen av en mystisk invasion av larver som spinner puppor över alla hennes gamla redskap.

Drömmar om skitfula klänningar som aldrig blir verklighet.

Den här kortfilmen känns halvt förutsägbar då man redan från början väntar på det oundvikliga. Det kommer dock en liten twist som räddar upp det hela en smula. Det här är ändå inte någon värst engagerande film, trots att vissa skröpliga redaktionsmedlemmar på Udda Film borde kunna identifiera sig med förgängligheten som illustreras.

State of the art.

Rent tekniskt är den välgjord med alla larver och -SPOILER ALERT- mänskligt skinnömsande. Filmen känns dock ointressant och soundtracket med den följsamma klassiska gitarren stör vi oss på. Keith Gehle heter den skyldige och hans sätt att musikaliskt illustrera skeendet känns riktigt infantilt. Gitarrspelande är på inget vis dåligt utfört det är bara så "på näsan" som de säger på andra sidan Atlanten. Ungefär som i en barnfilm, så att kidsen ska förstå att nu händer det minsann något dåligt.

BETYG: 2/7 Orättvist? Ja kanske, men har vi väl retat oss på något så blir vi också infantila...

Vad är det för äckligt kryp?

Kanske dags att stiga upp?

Städa skulle ju inte skada.

Livlig tandkräm.

Hon saknade tiden då hans säd var mer åt vätskehållet.

You're welcome, alla gerontofiler.

Som sagt, lite städning skulle inte skada.

Nämen! Är det inte den där skitfula klänningen?

Här har ni hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar