What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 1 juli 2016

THE WEREWOLF CULT CHRONICLES: MONSTERS OF THE PURPLE TWILIGHT (2005) Sverige, 11 minuter. Regi: Lars Johansson.Monstrosity of the purple twilight

Långt innan Rammstein och Boney M gjorde tyskarna andra fina visor (Även om denna i god kalkonanda är felciterad...)

Året är 1916 och London har just bombats av tyskarna. Som svar på detta skickas ett par engelska flygare för att förstöra tyskarnas flygfält vid Verdun i Frankrike. Oväntade problem uppstår när en av engelsmännen visar sig vara så mycket mer än en akterskytt.

North West Active: Standard English military issue 1916...

Enligt den alltid sanningssägande och allvetande sajten Wikipedia är denna del och de två andra vi recenserat (The Werewolf Cult Chronicles: Vietnam1969 (2005) & The Werewolf Cult Chronicles: Chimera (2003)) de enda av tio delar som finns för allmän beskådan. Trots att den här delen är den senaste är den så oändligt mycket sämre än de två föregångarna. Ja, det känns nästan som om det glada amatörnätverket skaffat barn och slängt över ansvaret på dem istället. "Här! Gör en film av detta ni istället. Lära er hantverket kan ni göra senare."

Av någon märklig anledning gillade man att klippa till den här bilden - ofta.

Där de två första filmerna är roliga och påhittiga i all amatörmässighet är denna som en uppvisning i okunskap. Ja, lite som när man gör en sketch om dåligt filmskapande. Precis ALLT är dåligt även om vi skrattade till lite när "tyskens" spontana reaktion när han överrumplades naturligtvis var: "Was? Schweinhund!" samt den erbarmligt kalkonartade flintlåspistolduellen. Det mest professionella i filmen var nog wilhelmskriet...

BETYG: 1/7 Att videofilma roliga timmen blir inte alltid så lyckat...

Detta är: Acting! Vad kan föranleda hans fasa?

Aha!

Asfalterade cykelbanor och plojflintlåspuffror. Välkommen till verkligheten i 1916-års Verdun.

Varför skulle vi stirra på detta statiska klipp i åtta sekunder?

Jo för att till slut få avnjuta denna bländande specialeffekt!

There's that mother-fokker.

Och här är hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar