What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 14 juli 2016

NEIGHBORS (1952) Kanada, 8 minuter. Regi: Norman McLaren.Den grannsämjan

Allt är frid och fröjd.

En surrealistisk illustration över vad som kan hända när grannar inte kommer överens.

Plötsligt dyker en mystisk blomma upp.

Denna oscarsvinnande kortfilm visar att det en gång i tiden fanns ett värde i utmärkelsen. Med tanke på den tidiga årgången är detta en ovanligt nyskapande film. En skön kompott av stop motion, humor och brutalitet får berätta denna saga om två herrar som hamnar i konflikt med varandra över en ganska charmig och flippad blomma. Självklart har vi den ocensurerade versionen där brutaliteten inte sparar någon (hö hö).

"Hey! Sniff me and enjoy my hallucinogenic powers."

Filmen föddes ur regissörens traumatiska förflutna där han som filmare i spanska inbördeskriget bevittnade hemskheter som fick honom att emigrera från fosterlandet när det började dra ihop sig till världskrig. Han tillbringade sedan tid i Kina precis när Mao tog över och när det drog ihop sig till koreakrig kände han sig vilsen då han emotionellt hade en fot på varje sida. Med denna bakgrund är det inte svårt att förstå hans vilja att berätta denna historia. -RANT ALERT-* Samtliga medlemmar av Udda Film-redaktionen har dock alltid haft fullkomligt utvecklingsstörda grannar så cyniskt nog kan vi aldrig se en lösning då människor alltid kommer förbli idioter som inte kan respektera gränser. Sådana människor har svårt att förstå annat språk än motorsåg och slaktmask.

BETYG: 4/7 Skojig vädjan om att försöka komma överens innan saker går överstyr.

Funky!

Worm love.

Ape shit!

Ajdå...

La la la la la fight fight fight!

Hat på tribal nivå. Kanske dags att kalla in Aschberg och hans metrosexuelle kompis?

Oj. Förmodligen försent.

En vädjan på olika språk. Tyvärr för döva öron då grannar är satta på jorden för att göra ditt liv till ett helvete.

Hela filmen.

*Pionjärer och innovatörer som vi är här på Udda Film introducerar vi en ny varning där man får se upp för redaktionens gnäll.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar