What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 12 september 2016

ORGY OF THE DEAD (1965) USA, 91 minuter. Regi: Stephen C. Apostolof.Helvetets främsta tortyr är tristess

Oraklet Criswell! Han ser ut som kärleksbarnet Donald Trump och Liberace aldrig fick. Nu råkade han även vara god vän med den prålige pianisten.

Bob (William Bates) som är författare tycker det är en bra idé att ta med sin flickvän Shirley (Pat Barrington) till kyrkogården mitt i natten för att insupa inspiration. Tyvärr kraschar de med bilen precis vid kyrkogården och när de vaknar får de bevittna något fasansfullt. De döda har en ceremoni och snart ska paret vara en del av den.

Dansandet inleds med smakfull "hyllning" till ursprungsbefolkningen.

Vi fick till en riktigt generös resumé här ovan. Den här filmen är i själva verket inte annat än en enda lång horribel dansvideo. Den är känd som en Ed Wood Jr.-film men legenden har bara skrivit manus till våfflan. Man kan dock förstå varför den tros vara regissertad av honom då den är precis så kalkonartad man kan förvänta sig av en film signerad Wood Jr. Apostolof verkar här i sin regidebut vara en utmärkt lärjunge...

"DÄR börjar det urarta." Vad menar The Black Ghoul?

Det enda som är bra med filmen är de fantastiska och varma 60-talsfärgerna som plockats fram i restaureringen. Visst, några av dansöserna ser väl rätt bra ut och har en tendens till sensualism i sin dans men mestadels bjuds det på topless-dans som är osexigare än vad de värsta hemmaamatörerna som deltog i TV-mästerverket "Tutti Frutti" bjöd på. Denna kalkonkluckande burlesk-show pågår hela filmen med korta avbrott för oraklet Criswell, som spelar Dödsrikets Härskare (typ Satan), ska läsa repliker från en skylt och kort interagera med med sin sexiga sidekick spelad av Fawn Silver. För att krydda anrättningen finns även en mumie och en varulv representerade. Skådespeleriet i filmen är obefintligt om man bortser från varulvens headbangande och mumiens märkliga dubbelfattade runkrörelser. Nej fy, tänk att en rulle med så mycket T&A kan vara så vansinnigt tråkig.

BETYG: 2/7 Någonstans i denna tristess är det ändå teoretiskt roligt med en sådan bottennivå av uselhet.

Jaha! Hon menade denna katastrof till dansös.

Två sexiga Vita Hästen-supportrar öppnar upp för nästa akt.

De strör guld över henne. Lite som en golden shower...eller?

Sen blir det "Goldfinger" fast med större bröst.

"A pussycat is born to be whupped." proklamerar Mörkrets Furste när tjejen i kattpyjamas med hål för tuttar och röv piskas av muskelman.

Vem kunde ha anat att hennes kläder skulle bli moderna ca 45 år senare.

Ytterligare dam får smaka piskan.

"Torture her. Torture her! It pleasures me!" ropar Mästaren exalterat.

Varulven och Mumien är två logiska medlemmar av dödssamfundet.

Flamencotjejen är en av de mer begåvade gogo-liken.

Fawn Silver är med all sannolikhet förlagan till Cassandra Petersons Elvira.

Vulkantjejen har också sensuell talang.

Mumien och Varulven verkar gilla vad de ser.

Kanske därför Mumien börjar göra sina märkliga rörelser och Varulven headbangar???

De smått begåvade flickorna avlöstes snart av denna erotiska katastrof som hade en idé om att skaka tuttarna i fem minuter samt göra bröstsimrörelser skulle vara sexigt. Fail! Hennes partner till vänster var fan sexigare.

"She lived as a zombie in life - so she will remain a zombie forever in death!" Oooookeeej...

En olycksplats med 0 döda. Varför behövs en fotograf?

"Vote Trump now! Make Murica great again."

Trailer. Ta en hutt jägermeister varje gång de säger "See!" i den.

Inledningen där ni kan se Criswell skådespela genom att läsa innantill.

En ovanlig scen där det inte dansas exakt hela tiden.

Och så hela spektaklet.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar