What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 september 2016

THE LAST MAN (2014) Storbritannien, 20 minuter. Regi: Gavin Rothery.Äntligen lugn och ro!

Framtidens lösning på sömnproblem: En antik gasmask och seriekopplade trädgårdsslangar.

Ett krig har ödelagt världen och i en kapsel ligger en soldat nedsövd. Han väcks plötsligt till liv och försöker orientera sig i denna nya och dystra tillvaro.

Godmorgon världen!

Vissa av Udda Films redaktionsmedlemmar har perversa fantasier om att vara siste man på jorden och därmed slippa dessa horder av idioter som ställer till saker hela tiden. Nu representerar kanske inte den här kortfilmen direkt den idealbilden då allt liv tycks vara utplånat och världen är en sönderbombad, grå och regnig dystopi.

Heta Linjen: "(Hallå?)".

Det händer inte jättemycket i filmen och vi kommer på oss själva med att fundera på andra saker, särskilt i början. Vi gillar ändå känslan av total ensamhet som förmedlas och här spelar Charlotte Hatherleys soundtrack en stor roll. Dyster elektronisk musik till dystra grå bilder. Rothery & co. har skapat en fin omgivning och vi kan faktiskt inte skilja på vad som är faktisk miljö och vad som är CGI, så bra jobbat där.

Jaha förstås, tyskarna har ställt till det igen.

Storyn är inte speciellt originell och upplösningen -SPOILER ALERT- lämnas öppen för tolkning vilket i och för sig är en schyst touch. Det är i slutändan dock ingen speciellt engagerande rulle.

BETYG: 3/7 Gott hantverk men inte jättespännande.

Klassisk apokalypsmat.

It's lonely at the top.

Trailer

Hela rullen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar