What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 11 mars 2017

COOL GUYS (2010) Kanada, 29 minuter. Regi: Astron Smithee.Studentkomedi

Mot stranden!

Två töntar och deras partyfarbror drar från storstan för att ikläda sig nya roller som coola typer. Tyvärr ser deras vardag ut att upprepas när de stöter på den glassiga semesterortens borgmästarson som är kung på stranden.

Strandparty.

Ja just det. Vi harvar vidare i de tunnisade komedimarkerna men detta beror bara på att bakom regissörspseudonymen råkar gänget på Astron-6 gömma sig och som ni som läste förra recensionen -The Editor (2014) - vet råkade vi uppskatta deras humor.

Prep-asshole med preppigt knuten tröja - på stranden.

Nu är det här långt ifrån samma budget och kvalité som i ovan nämnda film men man måste väl börja någonstans. Dessutom är Xvid-kopian man kan ladda ner på deras hemsida inte den bästa.

Brudspaning.

Nu när vi sett två av Astron-6 rullar anar vi att deras stenhårda nisch är, vilket tydligen varit visionen från början, att spoofa/hylla gamla genrefilmer. Här är det ostiga gamla college-/ungdomstöntvåfflor som avhandlas och bara för den goda sakens skull har man även slängt in en skvätt gore. Alltså har vi de klassiska töntarna som alltid blir hunsade av preppiga kräk; vi har beach-brudarna och kass 80-talsmusik. Våra hjältar bildar vartefter ett band som framför en usel dänga som trots sitt totala amatör-sound direkt sätter sig på hjärnan.

Hijinks!

Nu är det här ingen superhöjdare men den är ändå charmig i sin hyllning av usla gamla ungdomskomedier och som vi redan vet gick ju pojkarna vidare till större dåd. Vi ser fram emot att kolla in fler filmer ur deras katalog. Kanske redan i nästa recension?

BETYG: 3/7 Inte skitrolig precis men en skön blinkning till svunna tider.

Networking.

Hur man raggar.

Mer brudspaning.

Party!

Party?

Pontiak skulle bli stolt.

HÄR hittar du hela filmen samt en trailer.1 kommentar: