What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 14 mars 2017

MANBORG (2011) Kanada, 64 minuter. Regi: Steven Kostanski.I en dystopisk green screen-värld

Helvetet på jorden är - green screen!

När demoner från Helvetet, anförda av den onde Draculon (Adam Brooks), tar över jorden dödas brodern till vår hjälte (Matthew Kennedy) på slagfältet. Innan han själv faller offer för självaste Draculon svär han att hämnas. I en avlägsen framtid vaknar han plötsligt till liv igen som hälften människa, hälften maskin. Med hjälp av ett gäng mänskliga motståndsmän är han nu redo att ta sig an demonerna och förgöra Draculon!

Draculon äcklar sig.

Sagt och gjort! Vi klämde ytterligare en film från Astron-6 och den här gången vankades det galen cyborg-action med allt från Robocop-hyllningar till Hellraiser-flirtande. Vi är är kassa här på Udda Film när det kommer till dataspelsreferenser men Astronpöjkarna lär väl ha suttit och spelat ett och annat spel också vilka har influerat vansinnet i den här rullen.

Manborg i en sprejad gammal hockeyutrustning.

Som vanligt är det spoof-/hyllningsspåret som följs här och i den här rullen ser vi prov på ännu roligare dubbning än i (XXXXX). Vi tänker då särskilt på karaktären #1 Man (Ludwig Lee) som till att börja med ser ut som en slags Bolo Yeung-figur men har en fantastisk och "cool" stämma. Fan själv låter av någon anledning som Dolph Lundgrens klassiska karaktär Ivan Drago och Conor Sweeneys karaktär Justice har en usel australiensisk accent.

Klart fascistoida demoner.

Allt i filmen ser superbilligt ut och det är en galen blandning av specialeffekter med tonvis av green screen, taskiga CGI-animationer och även styltiga stop motion-monster. Den hyllade svenska kortfilmen "Kung Fury" är lite inne på samma spår som den här och är definitivt snyggare men denna våffla har ett skarpare öga för vad som är coolt och roligt.

Dr. Scorpius är förvillande lik Dr. Strangelove.

Filmen blir dock lite för action-späckad för sitt eget bästa och bombardemanget av ostiga effekter får en smått avtrubbande verkan. Det är ändå en rolig rulle och direkt efter eftertexterna dyker en skojig fejk-trailer upp för filmen om den tragiske Bio Cop - en film vi gärna ser blir realiserad.

BETYG: 4/7 Stark fyra dock. Effektexplosionen ger tyvärr inte mycket andrum.

Våra hjältar.

Späsijaläffäkter.

Gladiatorerna - om Djävulen får bestämma.

Cat fight.

Den tragiske Bio Cop som dyker upp efter filmen. Gör filmen nu!

Trailer

Manborg presenterar sig.

Här har någon lagt ut en lam PiP-version av filmen...

Fejk-trailern till "Bio Cop"!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar