What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 9 april 2017

HERCULES IN NEW YORK (1970) USA, 88 minuter. Regi: Arthur Allan Seidelman.En stjärna föds

Humor på toppnivå...(sorry)

Livet uppe på Olympen är alldeles för långtråkigt för Hercules (Arnold Schwarzenegger) så mot sin gudafar Zeus (Ernest Graves) vilja beger han sig ner till de dödligas rike och då närmare bestämt New York. Han slår följe med skojaren Pretzie (Arnold Stan) som efterhand börjar ana att det inte är en vanlig dödlig han har träffat på.

Zeus sitter på Olympen med sitt entourage och tittar in i en ikealampa.

Vi musklar vidare på Udda Film och tar ett kliv längre bakåt i tiden för att stifta bekantskap med den gode Ah-nulds tolkning av den grekiske gudasonen. Om man tror Lou Ferrignos Hercules-filmer är kalkon får man nog akta sig för ett exploderande huvud när man tittar på den här lågbudetsoppan.

Ni trodde väl inte att Lou Ferrigno var först med detta Hercules-tilltag?

Först och främst ser det ut som om man haft en budget på 23 kronor så allt ser självfallet superbilligt ut. Skådespeleriet är antingen roliga timmen eller stelt som om aktörerna gjutits i järn. Man kör med direktljud så man hör hur ljudet förändras mellan varje klipp. Bäst är förstås scenerna på "Olympen" där man hör storstadstrafiken i bakgrunden.Värst av allt är förstås att detta är en komedi och humorn roar förstås vilken intellektuell treåring som helst.

Acting.

Det som ÄR roligt är givetvis Ah-nulds härliga brytning. Lyckligtvis är han ju inte dubbad, som Ferrigno var, då man självfallet inte hade råd med detta. Ibland bryter han så pass att det inte ens går att förstå vad karln säger. Det är inte heller helt fel att se honom slåss mot en snubbe i en björndräkt. Annars är den här rullen ganska långtråkig och inte ens det faktum att Ah-nuld omotiverat sliter av sig skjortan i tid och otid kan generera alltför många leenden.

BETYG: 2/7 Inte så rolig som man kan tro trots Arnies våldtäkt på det engelska språket.

Superskoj när Ah-nuld stoppar en truck med råstyrka...

Visa pattarna!

Visst har han varit med även här, den gode James Karen.

Här kommer Jackass-björnen!

Ah-nuld vs. "björn".

Alla upphetsade killar (och tjejer) kanske missar det ascoola faktum att monstrens konung syns i bakgrunden.

Svart muskelhunk i tangakalsipper. Aw yeah..

Zeus slänger blixtar av armeringsjärn omkring sig.

Trailer från casha-in-versionen där den arme Ah-nuld blivit dubbad.

Det räcker med att kolla in denna Top 10. Det blir roligare så och så hinner man inte spy på den ständigt närvarande bouzoukimusiken.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar