What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 23 april 2017

I'LL SEE YOU IN MY DREAMS (2003) Portugal, 20 minuter. Regi: Miguel Ángel Vivas.Kärlek och zombier

Stajliga förtexter lovar mycket men...syyynd!

Lucios (Adelino Tavares) liv är en enformig tristess av zombieslaktande i den lilla skogsbyn han bor i. Den enda han inte slaktar är hans fru som återvänt som zombie efter att Lucio slängde henne i armarna på de odöda efter ett otrohetsdrama. Nu förvarar han henne i en bur hemma. En dag tar han dock med sig en ny dam hem och detta faller inte i god jord med zombiefrugan.

Typiskt patriarkat, att ha frugan i bur.

Ytterligare en zombiekortfilm dyker upp här på Udda Film och redan i inledningen tappar de oss när vi hör att de levande döda låter som jävla lejon. Vi som inte ens tolererar kräkmorrandet som zombierna i "The Walking Dead" håller på med. Tråkigt, när filmen ändå är hyfsat snygg.

Mer patriarkalt beteende.

Inte nog med det. Det urartar även i sporadisk komedi à la "Evil Dead 2" med den boxande zombiefrun och andra "roliga" upptåg. Dessutom blir Lucios tillfälliga flickväns (São José Correia) hysteriska skrikande snabbt tradigt.

Förutsägbar scen.

På plussidan ser en del av zombierna riktigt sköna ut och vi får även stifta bekantskap med en zombiedvärg vilket hjälper till att öka betyget. Men nej, ingen höjdare detta.

BETYG: 2/7 Kunde ha varit så mycket bättre om man inte satsat på korkad humor.

Nej! Zombier boxas inte.

Här får de till det lite med fulciesque zombie.

Enter the zombiedvärg!

Oerhört lam avslutning (samt makeup).

Trailer

Hela rullen.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar