What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 15 april 2017

I SPIT ON YOUR CORPSE, I PISS ON YOUR GRAVE (2001) USA, 71 minuter. Regi: Eric Stanze.I spit on your camera, I piss on your script

Glad tjej vinkar glatt åt främmande man.

Sandy (Emily Haack) blir förd till ett hus av sin ex-pojkvän Kevin (Scot Spookytooth) som är på rymmen från kåken. Väl där visar det sig att han kidnappat tre män som alla gjort både honom och Sandy illa. Det värsta är att han verkar hysa agg mot även Sandy.

Big mistake.

Vi ger oss in i mikrobudgetfilmens mörka värld - och visar det sig - även in i mikropenisarnas. Mer om det längre fram. Den här filmen är precis vad man tror att den ska vara och bara för att hamra hem det faktumet kastas vi direkt in i en DV-videoverklighet med white trash-metal-soundtrack. För ovanlighetens skull är det inte ihållande dödsmetall genom hela filmen utan det fortsätter istället med crappig hemkokt elektronisk musik.

Överexponerat barn blir hörselskadat av åsynen.

Vi blir även snart varse om att man gjort sitt bästa för att dra ut på materialet för att få till en långfilm. Lite snabbt friserande av fullkomligt onödiga sekvenser i valfritt redigeringsprogram skulle snabbt ha genererat en tredjedel så lång rulle. Nej, istället får vi en närbild på Emily Haacks mun i dryga 2½ minuter som berättar saker vi inte orkar komma ihåg. Vi får oändliga "åkningar" på en kyrkogård, i en krypta och i en kyrka och om vi inte skulle ha fått nog av detta så får vi dem igen fast med inverterade färger. Stanze är också väldans förtjust i dutch angles* vilka han missbrukar friskt.

Det här är rätt kul att kolla på i flera minuter. Eller?

Kalkoneriet fortsätter med det taskiga ljudet. Vissa av skådisarnas repliker hörs inte alltför väl så då har man helt enkelt höjt volymen på just dessa, med medföljande brus som följd. Det blir verkligen skitsnyggt när man har två skådisar och höjer den ene. "Skådisar" är ju förstås synd att säga då det verkar vara de närmast sörjande som ställt upp. Emily Haack är dock hyfsad och inte för att hon plockar av sig alla kläder hela tiden utan för att hennes agerande är på ljusårs nivå högre än alla andras.

Om Stanze vore satanist skulle man kunna tro att det var ett politiskt ställningstagande att överexponera Jesus...

Det positiva med filmen, förutom ovannämnda nakenhet, är det skojiga våldet och försöken att chockera. Till att börja med låter man -SPOILER ALERT- liket av en blåslagen och våldtagen kvinna hittas av ett litet barn (Hu så hemskt!). Självklart begriper man att Stanze klippt ihop de två sekvenserna med barnet i en bild och kvinnan i en annan men om någon skulle vara utvecklingsstörd nog att missförstå det har man även garderat upp sig med en brasklapp i eftertexterna. Lol. Tortyren av de tre männen är rätt kul också och då främst den förste som får kissa på sig, skita på golvet och äta avföringen (som ser väldigt chokladmoussig ut 😊). Vi får även avnjuta en närbild på dennes mikropenis (!) när Sandy fimpar en cigg på den. Apropå penisar, offer tre får duscha under Sandys övervakning och hans penis råkar ändra storlek en smula från att han klivit ur duschen till efter att Sandy provocerat honom och duttat lite med en pistol på den. Dicks don't lie! 😃

BETYG: 2/7 Totalt amatör-crap som gör måna rookie-misstag men några fnissekvenser bjuds det på.

Det är alltid superrelevant att ha random bilder på Jesus i en krypta.

Experimenteringen med Bava-ljus och dutch angle gick sisådär.

Men den manliga blicken sitter som en smäck!

Den..öhhh...inverterade blicken..?

"Nu du, ditt jävla cis-as!"

Slippery when wet.

Ångesten när bajskorven inte vill komma ut.

Ja, fortsätt gissa...

Men se där! Mmmm...mousse.

Black face??? Faktum är att denna amatör är mer trovärdig i detta ögonblick än Keanu Reeves i "Knock, Knock".

Många misandristtjejer vill vara denna tös i detta ögonblick.

En psykotisk tjej med pistol kan få vilket blodomlopp som helst att svalla.

Mer dutch angle - och då i en scen som varar ca 7 minuter.

Av med kokalsipperna. Nu blir det åka av!

Obekvämligheten får ett ansikte.

Det kvinnliga rape-fejset.

Vadå "Kvinnor kan inte våldta män"???

Trailer

Här har någon lattjat med den inte helt rumsrena scenen och lagt på ny musik och effekter.


Och så här ser det ut egentligen.

*När man tiltar kameran i en sned vinkel.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar