What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 9 juni 2017

GORE WHORE (1994) USA, 70 minuter. Regi: Hugh Gallagher.No more whore

"Audrey" har en ganska transsexuell aura.

Den avdankade snuten och numera privatdetektiven Chase (Brady Debussey) anlitas av en vetenskapsman (Paul Woodard) för att hitta en hora (Audrey Street) denne påstår är hans assistent. Horan lämnar dock ett spår av död efter sig och Chase börjar snabbt ana att vetenskapsmannen inte berättat hela sanningen för honom.

Detta är John McLaughlin. Det är alltså inte gitarrvirtousen som gästspelar.

Vi fortsätter att gräva djupt i filmträsket här på Udda Film. En rulle som samlat flera tum damm på vår hylla är denna gamla lågbudgetrökare. Lite synd kanske att vi inte såg den när vi införskaffade den för 83 år sedan. Då hade den kanske haft en smula wow-faktor. Trots ambitiöst och generöst med nakenhet, gore och zombier lyfts inte många ögonbryn i Udda Film-soffan.

Filmens budskap: Kondom är överflödigt.

Nivån är den förväntade när man gör film med hemvideokamera. Tyvärr har man också tagit upp ljudet med denna då man inte hör vad folk säger halva tiden. Specialeffekterna är givetvis riktigt pajiga men det är helt okej. Man orkade tydligen inte rådda fram några lampor då många scener är på tok för mörka och skådespelarna sitter som skuggfigurer och pratar (ohörbart) samtidigt som färgglada grynkorn dansar i rutan. Skådespelarna är av kompisvarianten då de flesta är ganska talanglösa. Damen med fejknamnet Audrey Street, som spelar horan, castade i princip sig själv då hon bestämt överrumplade den då fulle regissören och ville göra film med honom. Förmodligen vågade inte Gallagher säga nej då hon enligt uppgift hade en skönt psykotisk aura kring sig. Våldsscenerna ska tydligen ha varit svettiga att spela in då Audrey, beväpnad med icke-fejkvapen, gick helt upp i sin roll. Att hon hade "vindögda" bröst i sin insjunkna bröstkorg var ytterligare en överraskning regissören blev varse under inspelningen. Detta fungerade dock bra i sammanhanget tyckte han och körde vidare (Som om han hade något val...).

BETYG: 2/7 Nollbudget-crap som ändå har en smula charm på sina ställen.

En hora med aptit.

Att fortsätta skrika med halva halsen avbiten är ett schyst partytrick.

Chase spelas av en ung Jimmy Page...eller?

Glad farbror hälsar.

Dagens ungdom... (Eller ja... gårdagens då det var 1994)

Könsneutral.

Jimmy Page med en groupie...eller vänta  nu...

Gillar regissören månne Romeros klassiker?

Dags att vresa och dricka blod.

När "Re-Animator" blev porrfilm.

En pimp från 70-talet har tydligen väckts till liv.

En sönderskjuten gammal folka. Vad kan man göra i den?

Ah! Naturlich.

Green screen!

Även poliser måste duscha (Det för handlingen framåt!)

Polisanställd med liberal inställning.

Lökigt värre när ett slags clown-Nirvana dyker upp.

Heeeeeere's Jimmyyyyyyyyy! (Page)

Här händer det läckra saker.

Tung gore.

Säljande trailer. Det är nästan så vi vill se om den!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar