What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 16 juni 2017

THE UNDERTAKER (1988) USA, 88 minuter. Regi: Franco Steffanino (A.k.a.William James Kennedy, Richard E. Brooks, Steve Bono & Frank Avianca)Originalversionen!

Lite annorlunda inledning.

Den depraverade begravningsentreprenören Roscoe (Joe Spinell) går igång på filmer med ockult tema och dödsritualer. Hans yrkesval utgör en perfekt plattform för att realisera fantasierna han njuter av på film.

Med sensuellt liktafsande.

Förr eller senare skulle vi kolla upp originalversionen av (XXXXX) och eftersom vi är lite dampiga till mans här på Udda Film blev det självklart förr. Vad vi fick beskåda var helt plötsligt en sammanhängande historia. Detta gör ju då ovan nämnda omklippta version ännu mer obegriplig då det känns som om man tagit 97 LSD-kartor och sedan fnittrat sig igenom en total våldtäktsklippning av denna film.

Inte levande.

Här har vi ju en klassisk seriemördarfilm om än lågbudget och taffligt spelad så vad är det för sjuka hjärnor som slänger in ett genomuselt soundtrack, aerobics, public domain-filmklipp och lökiga skämteffekter i en "uppgraderad" version? Svar: Antingen spjuvrar som vill skämta till det eller folk som käkar för mycket svamp.

You're welcome, nylonfetischister!

Nåja, den här versionen är då av förklarliga skäl inte lika skrattretande rolig som den nya. Däremot finns det en del skön gore som man gjort sig av med i den slaktade versionen. Vi undrade just vad som hände med macheten och satansmässan vi sett stillbilder på och här dök de då till vår förtjusning upp. Man kör också mycket hårdare på nekrofilivinkeln vilket givetvis är ett plus. Någonstans har det sagts att nyversionen skulle vara en värdigare representation av Joe Spinells arv och personen som sa det borde få en egen köttkrok att hänga på bredvid de andra liken i denna film. Det är självklart i den här originalversionen som vi känner igen Spinell bättre då det är som en fattigmansversion av "Maniac". Vi önskar bara att vi hade haft tillgång till en bättre kopia.

BETYG: 4/7 Klart bättre än nyversionen men inte lika skoj.

Nu lägger vi lite mer emfas på detta ämne.

Bra att den lokala djävulsföreningen vänt sexorna åt vårt håll så det inte blir nåt missförstånd.

Det är lättare att skära i offret om det finns en förskuren skåra i torson.

Joe Spinell som vi vill se honom: Depraverat creep.

Uncle Roscoe har fixat en dejt åt sin systerson.

Nekrofiler möter mindre motstånd när de våldtar.

Av minen att döma måste han ha punkterat både luft- och matstrupe med samma hugg.

Just precis så gumman.

Där är den där macheten igen.

Plötsligt är bubbelsmuttandet logiskt i Uncle Roscoes dungeon.

Maläten gammal trailer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar