What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 5 juni 2017

ROBOT NINJA (1989) USA, 80 minuter. Regi: J.R. Bookwalter."Holy turd Batman!"

Nej, för den lilla lönen klär inte Linnea av sig (Inte Burt heller...)

En serietecknare (Michael Todd) förfäras av ett sadistiskt våldtäktsgängs framfart och beslutar sig för att ta upp kampen med dem. Han ber sin vän Dr. Goodknight (Bogdan Pecic) att bygga en kostym åt honom och därmed realisera hans seriefigur: Robot Ninja!

"Holy budweiser Batman! I'm really whoring out nowadays."

Robotar är ascoola och ninjor är superfräna. Trots att dessa två element skulle kombineras i den här filmen hyste vi inga större förväntningar på en topprulle. Våra nollställda förväntningar visade sig vara astronomiskt överoptimistiska. Den crap-fest som rullade igång får vilken Troma-rulle som helst att verka professionell.

"Män kan inte våldtas!" Oh no?

Från första sekund sprider sig blöjlukten då allas vår Burt Ward sitter och drar skämtsamma passningar till "Batman" bredvid en överspelande "komisk" Linnea Quigley. Det känns som om det mesta av de 15 000$ man hade i budget spenderades på dessa affischnamn som medverkar i ett par korta scener så man kan sälja bajskorven till film med deras "stjärnkryddade" namn. Efter evigt långa förtexter, där man vill vara flashig och visa serietidningsbakgrunden till storyn, drar vad som mest liknar en superbillig studentfilm igång. Det är förvisso en del gore men för det mesta är den uselt gjord. Ett litet plus är när våldtäktsgänget -SPOILER ALERT- drar in sina första offer i vanen. Det är nämligen ett heterosexuellt par, men båda blir våldtagna. 😊

Coola teckningar...ELLER!?

Manuset är en katastrof, skådespeleriet uselt och musiken plågsam. Man verkar inte riktigt kunna bestämma sig för om det ska vara en tvättäkta komedi eller inte. Inledningen sätter ju som sagt en plågsam tjosan-nivå men den ebbar ut efter ett tag för att sedan plötsligt skakas om av comic relief-inhopp. Trots att filmen inte är speciellt lång känns den som ett tretimmarsepos. Detta med de sju (!) minuter långa eftertexterna inräknade.

BETYG: 1/7 Bookwalter sägs skämmas över denna film. Berättigat!

Comic relief. *Spyr i munnen*

Linnea med sitt favoritbälte.*

Gaffa bör vara med på varenda shoppinglista.

Robot Ninja: Varken robot eller ninja.

HBTQ-tjej är elak mot barn.*Viftar frenetiskt med regnbågsflagga*

Sikta noga.

En högst besynnerlig zombiescen.

Läkningen efter operationen går sisådär.

Teaser på spanska.

Inledningen.

*Kolla vilken promobild på Linnea som helst från den tiden.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar