What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 13 juli 2017

A WEREWOLF IN THE AMAZON (2006) Brasilien, 76 minuter. Regi: Ivan Cardoso.Naschy som Mengele-fanboy

Paul Naschy med sin lille vän med de stora ögonbrynen: Zoltan!

Ett kompisgäng beger sig ut i amazonasdjungeln för att prova ett ayahuasca-liknande te. Detta trots att en seriemördare lämnar kroppar efter sig som ser ut att ha blivit attackerade av något okänt vilddjur. Inne i djungeln gömmer sig dessutom Dr. Moreau (Paul Naschy) som experimenterar med att ta fram en ny ras hybdridmänniskor med vars hjälp han ska ta över världen.

"Så varmmmt...måste...duscha-ahhh."

T&A och varulvar i det gröna infernot lät som en hyfsad setup för en film. Tyvärr är det dock ytterligare ett element som svävar över storyn som ett stort svart moln: humor. Detta kunde ha varit en riktigt schyst exploitation-rulle om den inte späckats med knaserier och comic relief-karaktärer.

Miljömedvetna som de är duschar rumskamraterna tillsammans.

Det börjar hyfsat med nämnd varulv och en duschscen med den vackra Danielle Winits. Vi står även ut med det klyschiga gänget stökiga ungdomar men när lökkaraktärerna* kommissarie Barreto (Tony Tornado) och professor Corman (Nuno Leal Maia) dyker upp på bårhuset vill vi spy i munnen. Av någon anledningen som saknar logik vaknar ett lik professorn undersöker tillfälligt till liv innan professorn irriterat hugger det i pannan så det dör igen (???).

HBTQ-moment.

Sedan fortsätter det på den vägen. Att det dyker upp toplessa amazoner kan inte heller det rädda den här filmen. Det är alldeles för mycket "roligt" pladder vilket är en dubbel plåga då man hela tiden måste snegla ned i texten då de talar portugisiska. Fast Naschy pratar spanska...så då dyker det upp portugisisk text bakom den engelska.

BETYG: 2/7 Slöseri med tuttar och varulvar.

Vad är det för litteratur Dr. Moreau läser?

Ni som kan portugisiska förstår doktorns vördnad.

Glad zombie???

Brudar och deras vanföreställningar...

Så skapas en superras! (Antecknar du nu  Jimmie Åkesson?)

Är det Loa Falkman som står där mitt i dödsfältet?

Det totala matriarkatet!

Mmmm...matriarkat.

Dö din jävla CIS-gubbe**!

En sexig fräsching som Paul Naschy får dock leva.

Och så blir det musikal...Zzzz...

That's more like it.

Detta är sött.

Så här fungerar hypnos.

"You will have to endure comic relief...forever and ever..."

Några av Dr. Moreaus skapelser snett bakom Zoltan: Hälften människor - hälften horor.

Tunn is där Dr. Moreau...

Hälften-män är djur!!! Rape-Zoltan in action.

"Symfoniiiiiiiin!" ("Grab'em by the weenie")***

Vackra Danielle Winits i ett "Repulsion"-ögonblick.

Teaser

*Vi är nöjda med att ha myntat ett så passande uttryck!
**Okej, "CIS" är ingen förkortning men vi tar oss språkliga friheter då vi tycker det ser mycket roligare ut med versaler! Vi gör helt enkelt vad fan vi vill. Vi är ju trots allt äckliga CIS-män.
***You're welcome feminister! 😉Inga kommentarer:

Skicka en kommentar