What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 1 juli 2017

THE TORMENTORS (1971) USA, 79 minuter. Regi: David L. Hewitt.Nynazister vill vara populärare än Jesus

Neonassarna kidnappar blondin.

När ett gäng nynazister kidnappar och mördar hans fästmö svär Dan Ballard (William Dooely) att hämnas. Han bestämmer sig för att infiltrera organisationen för att kunna slå till vid rätt tillfälle. Det dröjer dock inte länge innan hans lojalitet sätts på prov.

Aj då, ser ut att bli en klassisk gruppvåldtäkt.

Vi trodde detta skulle vara en typisk biker-film med allt vad det innebär men så mycket bågeåkande blir det inte efter inledningens lilla hojutflykt. Detta gör oss inget alls då det istället visar sig vara en skönt spretig blandning av ovan nämnda genre, hippierulle och gestaltning av lökiga nynazister. Kanske föga förvånande när vi har med regissören till The Mighty Gorga (1969) att göra.

Ze Führer lägger på ett präktig rape-smajl.

Vi snackar här riktig lågbudget med panikfixat manus och diverse åtgärder som dålig dubbning och senare filmade scener för att få ihop filmen. Hur kan man dock inte le när filmens bad guys i inledningen övermannar sitt kidnappningsoffer och istället för att fullfölja vad som ser ut att bli en klassisk gruppvåldtäkt, stryper henne - med en svastikaarmbindel!

"Ich will!"

Ja filmen är superkorkad och nassarnas führer (Bruce Kimball, också bekant från "The Mighty Gorga") har en märklig tendens att glida in och ut ur en klassisk ond nassedialekt. En av nassekollektivets bimbos, som då ska föreställa tyska, har en igenkännlig svensk accent vilket förklaras av att hon spelas av värmländska Inger Wegge, som f ö har en inte alltför övertygande tortyrscen.

"Hold ze mädchen legs, ja ja."

För att spritsa grädde på moset har man även slängt in en messiasfigur som predikar för hippiesarna (och några bikers som passande nog tillhör Satans!) The Fourth Reichs (Ja de heter verkligen så) skojiga logik är att om de gör sig av med jesusfiguren kommer de hjärndöda hippiesarna följa dem istället. Peace, love and folkmord!

BETYG: 4/7 Superdålig lågbudget som har många små roliga detaljer men kan vara småseg på sina ställen.

Jaha, okej?

Dan går till en ganjabutik för att få information om The Fourth Reich, för det är bästa stället för sånt.

Jesus wept.

Rudy & The Love Slaves rockar på med pålagd bluesig acidrock.

Hippiekidsen gillar't.

Plötsligt kommer en figur ner för berget.

Linedance på syra tar vid.

Denna bibel gillar nog inte nynassarna.

Sverigedemokraterna dyker upp.

De hatar allt som inte är dansband och Ultima Thule så bandet får en omgång.

Holmgång med nassar, bikers, hippies och bylingen.

Jimmie Åkesson grät.

Dan bäddar sängen och...

...pyntar till det på hotellrummet.

Här hälsar han på flickorna i nassekollektivet.

Naziorgie tar vid.

"Hallå, maj näjm is In-ga!"

Jesus åker på nassespö.

Så skyddar Sons of Odin sina kvinnor.

Alla vet ju att kommunister gillar Cuba Cola. Nu känner vi äntligen till nazisternas preferens.

Det här är vad vi skulle kalla en bra trailer.😊

En variant som är mer en showreel för Chris Noel, men va fan, ni får ju se Jesus få stryk en gång till!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar