What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 24 juli 2017

THE SADIST HAS RED TEETH (1971) Frankrike, 78 minuter. Regi: Jean-Louis van Belle.The sadist has made this movie...

Första sekunderna av filmen, innan den totalhavererar.

Daniel (Daniel Moosmann) släpps ut från den psykiatriska vården där han behandlats för vampyriska tvångsföreställningar efter en bilolycka han var med om. Hans tillstånd är dock långt från botat och hans flickvän Jane (Jane Clayton) övertalas av läkaren (Albert Simono) att låta honom hållas då detta kommer hjälpa Daniels återhämtning.

T o m statisterna verkar må illa av att medverka.

Till att börja med är det en klassiskt missvisande titel på denna stinkande hög av blöjor till film. Det enda sadistiska med den är att visa den för en publik. Fransmän är kända för sina konstnärligt utsvävande och märkliga filmer och det här är ett spyframkallande dåligt exempel på det. Den har verkligen tidsandans låt-oss-leka-med-konventionerna-stil, fast på ett uselt sätt. Experimentell skitdåligt komedi skulle man kunna kalla den.

Barn är oskuldsfulla små änglar...

Redan i början anar vi att detta kommer bli en plågsam filmupplevelse när man på eisensteinskt vis börjar klippa in bildmetaforer med svartvita explosioner och allsköns skit. Den dråpliga och barnsliga orkestermusiken accentuerar verkligen skitsmaken man börjar känna i munnen och inte ens den måttliga nakenheten kan rädda filmen. Om man inte uppskattar Jane Claytons nakna pojkarsel, d v s...

BETYG: 1/7 Dynga!

Jomenvisst...

Doktorns assistent ser inte bara stökig ut utan har även massiva tjackryckningar i nyllet - för att det för handlingen framåt???

Whoa! Så experimentellt och...bra?

Assistenten talar i tidig mobiltelefon - och har tjackryckningar.

Vem fan behöver fotostudio när man har uppblåsbar barnpool och två nakna brudar?

Fantastisk SFX!

Ja, det står en gubbe där i hörnet.

Superkonstnärligt när alla går baklänges. Synd att hela miljön är synligt spegelvänd.

Aha! Klart att Nic Cage blev en sådan fantastisk skådis med dessa influenser.

Visst fan kan man-boobs vara heta också?

Kvällens underhållning står dessa rockstjärnor för.

Hela den stinkande filmen och ni kan alltid sätta på autotextningen för att "förhöja" upplevelsen ännu mer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar