What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 26 juli 2017

LONELY VIOLENT BEACH (1971) Italien, 94 minuter. Regi: Ernesto Gastaldi.Kärlek börjar alltid med våldtäkt

Äppelkäck make.

Ett par beger sig ut till ett ödsligt hus vid havet för att spendera en skön och lugn veckända. Friden blir dock inte långvarig när ett litet motorcykelgäng plötsligt dyker upp och tar för sig av vad hushållet har att erbjuda - inklusive frun.

Uttråkad fru.

Yup, det låter väl som en standard-home invasion-film? Nu visar det sig att så icke är fallet. Istället för att fokusera på de exploativa elementen väljer man att leka med dynamiken mellan karaktärerna och filosofera runt samhälleliga frågor. Så den potentiella David Hess-orgien uteblir vilket naturligtvis är tråkigt i sammanhanget. Vi borde kanske applådera initiativet att göra något smartare än en standardvåldtäktsfilm men det kan vi inte när det gör en film tråkigare.

Kåt make.

Regin, klippningen och skådespeleriet bär inte heller försöket att göra något djupare. Även karaktärerna är ganska styltiga så med dessa medel att jobba med borde man istället ha gått "ål in"* med exploitation-vinkeln. Naturligtvis hade ju inte filmskaparna en susning om detta då deras vision verkade störtskön - för dem. Vi som sitter på våra höga hästar med facit i hand vet ju bättre.

Icke-responsiv fru.

Det är ändå en någorlunda hyfsad film men den kunde även ha mått bra av att någon satte stopp för märkligt utdragna sekvenser (särskilt slutet) och udda spagettiwesterninfluenser.

BETYG: 3/7 Svag trea på denna. Perfekt upplagd för exploitation men travade högre och föll.

Slentrianknull. "Nejhhh...Jag...vill inte. Aaahhhhh..." gnyr hon.

Klädd för en dag på stranden!

"Nej, jag vill hellre sitta här och förföriskt smeka mina ben."

*Dramatisk musik*

Plötsligt står ett okänt proggband i köket!

Lunch!

Ja, du stumpan.

Här har du lite försäkring för dig själv om att du inte kan göra nåt åt situationen.

Kärleken var snabb.

"Klart våldtäkten är ett minne blott när du kommer med din varma tröst älskling."

"God jul, motherfucker!"

Hur karlakarlar problemlöser och diskuterar.

Hur karlakarlar sköter sin hygien.

Stelvio Ciprianis loungiga soundtrack med klipp ur filmen.

*Visst blir vår fria svenska tolkning roligare och vulgärare? 😊Inga kommentarer:

Skicka en kommentar