What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 10 juli 2017

EAT MY SHIT (2015) Spanien/Storbritannien, 4 minuter. Regi: Eduardo Casanova.Plyteskomik

Censurens väktare har slagit till.

En ung deformerad tjej (Ana Polvorosa) vill äta på restaurang men blir utskrattad av servitrisen (Itziar Castro). Hämnden är dock ljuv.

Diskriminering!

Kort och koncis kan man kalla den här rullen som på knappt fyra minuter hinner kritisera både sociala mediers märkliga censursystem och människors impulser att håna avvikande. Det mest imponerande är förstås den osmakliga special-makeupen med ett hårigt rövhål mitt i plytet på huvudrollsinnehavaren. Vi vet inte om det är regissörens avsikt men det är rätt ironiskt att rövnyllet blir utskrattad av en servitris som är kraftigt överviktig då detta ger gestaltningen ytterligare en dimension.

Läppfixeringen får en ny dimension.

Rövnyllets hämnd känns dock inte speciellt fyndig eller överraskande så när man lagt ner så mycket jobb på en snygg liten kortfilm kunde man väl ha ansträngt sig lite mer för att få till ett klurigare slut.

BETYG: 3/7 Skojigt initiativ som man borde gjort mer av.

Lite HBTQ med det skägget...

Vad garvar hon åt med den fula Maiden-tishan?

Hela våfflan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar