What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 26 februari 2018

THE HOUSE THAT DRIPS BLOOD ON ALEX (2010) USA, 14 minuter. Regi: Brock LaBorde & Jared Richard. - INLÄGG 1000!!!Till att börja med - Välkomna till detta jubileumsinlägg som markerar Udda Films TUSENDE INLÄGG! Ja just det, 1 000 inlägg av högkvalitativ kultur ingen vill höra talas om. Envist har vi friterat hjärnceller för att ni ska slippa. Någon enstaka gång här och där har vi belönats med en riktigt bra rulle eller ett gott skratt, men ni som följer denna blogg (Ja, du den ende som läser detta) vet att majoriteten av filmerna är smärre brott mot mänskligheten. Vi ska bespara er floskler om att det kommer minst tusen inlägg till utan konstaterar istället att vi kör på tills någon Åkesson-regim dömer ut detta som degenererad kultur och sätter oss i dödsläger. Alternativt att vi hastigt avlider av naturliga orsaker... Vi säger grattis till oss själva eftersom ingen annan gör det. Bra jobbat! Jo, tack så mycket då.

The Wiseau that drips of talent


Tommy Wiseau - gammal och fräsch!

Alex (Tommy Wiseau) skriver på ett suspekt hyreskontrakt hos en smått diabolisk hyresvärd och flyttar in i ett nytt hus. Ett stort problem uppenbarar sig direkt då något som ser ut som blod droppar på Alex. Han försöker ta det med ro men då börjar även hemska mardrömmar plåga honom. Vad döljer detta hus för kuslig hemlighet?

Tommy drar i vanlig ordning ut på vokalerna.

Med stor vördnad valde vi omsorgsfullt (not really...) ut en film värdig vårt stora 1 000 inläggsjubileum. En film med Tommy Wiseau kändes adekvat och då inte i någon lökig cameo-roll som i Samurai Cop 2 (2015) utan här bär han rullen. Vi kan snabbt konstatera att Wiseau är i högform och hans skådespeleri glänser som en supernova på tjack. Allt finns där: De små omotiverade skratten, de yviga gesterna och de fellästa replikerna.

"Blood Street" ska det flyttas in på.

Den här kortfilmen är som en liten episod i en större antologi och det är förstås menat att den ska vara lite tokrolig. Självklart är det inget som är kul med filmen OM det nu inte hade varit för att Wiseau är med i den. Det känns verkligen som en superbillig studentfilm med minimal rekvisita och taskig regi. Många tycks tro att det är Wiseau själv som gjort filmen men det är förmodligen för att hans stjärnglans totalt slukar hela våfflan. Den av filmskaparna som kläckte idén om att engagera Wiseau lyckades i den sekunden att höja det framtida Udda Film-betyget från en etta till:

BETYG: 5/7 Wiseau äger denna rulle och briljerar som bara han kan!

"Det uttalas 'bloooood' inte 'blaad'" konstaterar denne metrosexuelle typ.

"It does naaaaat!" säger han inte.

"Där har vi det 'Blöüöd Street'".

"Oh, what a hell?!"

"When I was a little girl..."

Givetvis bjuder Tommy på fysiskt skådespeleri.

Det är inte vad ni tror...

Kusliga mardrömmar...

...får Tommy att skrika som en förståndshandikappad i en spegel.

"I can take a care of myself."

Tommy Wiseau - gammal och fräsch!


Som ni kan höra på Wiseaus voiceover är det en svinbra film.

Stjärnglans.


Hela filmen - because you're worth it.

1000 inlägg och hela 23 klick genom åren. Let's keep this going folks! Inga kommentarer:

Skicka en kommentar