What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 16 maj 2018

FLYING SAUCER OVER ISTANBUL (1955) Turkiet, 66 minuter. Regi: Orhan Erçin.Flygande spya i munnen

Filmen inleds med tre minuter magdans.

Två odugliga journalister snubblar över ett scoop när ett tefat med utomjordiska kvinnor landar i Istanbul. Utomjordingarna är på jakt efter dugliga män att ta med sig till sin hemplanet. Journalisterna kanske inte riktigt lever upp till förväntningarna?

Turkiets Stefan & Krister. Är det en leica han har där? En voigtländer? Eller kanske en tidig panasonicmodell?

Vi avslutar vår sci-fi-festival med ett rejält magplask hämtat från filmvärldens paradis: Turkiet! Just när det började ta sig i vår lilla rymdodyssé självspäker vi oss med något så horribelt som en komedi. Japp, det är total turkisk 50-talsbuskis. Det sorgligaste med denna sofistikerade konstform är att nivån fortfarande är den samma i valfri svensk bondbuskis. Snacka om utveckling(sstörning)!

Hög humornivå med lyteskomik. Stammande är skitroligt tydligen.

Inte nog med att vi utsätter oss för en dryg timmes buskis, turkarna bjussar även på ett annat av våra favoritelement: musikal. Jodå, de brister ut i några sång- samt även dansnummer. Dansnumren kan vi leva med då det är magdans men sångnumren kryddas även av buskisskojerier så det är dubbel dos av terror. Sa vi dubbel? Vad sägs om trippel? Jajamensan, även soundtracket är en källa till lidande för oss musikentusiaster. Klassiska österländska tongångar som klyver vilken västerländsk trumhinna som helst.*

State of the art-observatorium.

Trots ett recept för en legendarisk Udda Film-nolla i betyg finns det trots allt några förmildrande faktorer. Det är ju lite käckt att rekvisitan är gjord av kartong och duschdraperier. Vi älskar dessutom roboten som dyker upp - naturligtvis även denna gjord av kartong. Utomjordingarna är inte dåliga de heller. Sköna turkbrudar som gärna dansar loss när tillfälle ges. Den turkiska Marilyn Monroe (Mirella Monro) är däremot rätt hiskelig även om hennes medverkan ger upphov till en del icke-PK-fniss.

BETYG: 1/7 Filmen får en stark etta, bara p g a roboten och rymdtjejerna. Utan dem hade den gamla nollan dammats av.

Ja, det rykande och sprakande kastrullocket är filmens tefat.

UFO.

Ett saligt ögonblick av awesomeness!

Ouch!

Matriarkatet har talat.

Samtidigt fortsätter jordkvinnorna att shake that ass.

Här pågår en perfekt storm av hiskeligheter: Buskis med lösnäsa, musikalnummer och usel musik.

Nåja, rymdtjejerna dansar omotiverat i alla fall.

Hon har fått feeling.

Turkiets Marilyn Monroe: Mirella Monro!

Hon gillar att visa lite skinn.

U tell'em like it iz, girlfriend!

Precis. *Stående fluktarovation*

Exhibitionism-VM.

Det duschdraperiet though...

Bättre än gröna gubbar.

Hmm..?

Det som inte framgår av dessa stillbilder är att snubbarna står och vibrerar. M a o ser det ut som om de står och tokrunkar.

Det kan väl aaaldrig ha varit meningen...eller?

Whoa! Split screen. Tyvärr då på Ms. Monro.

Verkar som om späjsbäjbsen delar Udda Films preferenser.

Hela spektaklet.

*Vi är inte främmande för spännande musik från världens alla hörn men denna skulle vi gärna elda upp på ett klassiskt skivbål.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar