What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 25 maj 2018

OSTERMONTAG (2003) Tyskland, 64 minuter. Regi: Heiko Fipper.Tyskar...

"Severe boredom" snarare.

Heiko (Heiko Fipper) blir avvisad när han vill inleda en romans med sin styvsyster. Smädad avreagerar han sig på det brutalaste sätt men blir avbruten av en annan psykopat som knivhugger honom i magen. Han överlever och spärras in på mentalsjukhus men rymmer och är nu ute efter hämnd.

Green screen-flashigt med kniven.

Av misstag gjorde vi comeback i det lägsta av tyska amatör-gore-träsk. Vi skulle nämligen se något annat men drog igång den här filmen istället. Ultrabekväma som vi är orkade vi inte byta trots att detta med all tydlighet skulle bli en fördärvad dryg timme.

Heiko ser ut som en yuppie-Thåström.

Detta spektakel spelades tydligen in på VHS redan 1991 men har släppts med ett par adderade scener ett drygt decennium senare. Det är den mest misogyna dynga vi sett på så länge att vi inte ens kan minnas något sämre.* Ett gäng glada tyskar, med framför allt herr Fipper i spetsen, har bestämt sig för att göra det sjukaste man kan komma på i filmväg för att...ja vi vet inte. Missförstå oss rätt. Vi är inte ett dugg chockade eller äcklade. Det är bara det att sådant här löjligt effektsökeri inte intresserar oss (längre). Vi kan bara anta att Fipper ville chocka med den här rullen. Men vem skulle chockas? Det är väl knappast en enda jävel som sett filmen utom just gore-hundar som söker upp sådan här skit.

Att urinera på offret, var kan han ha fått den idén?

Vi har inget emot att man petar på de flesta tabun och när man ställer gamla perversioner mot dagens PK-klimat uppstår oftast ofrivillig humor, men det är just det som är grejen med den här filmen - den är ju helt humorbefriad**. Det är inte ett dugg kul med den grova fejkmisshandel kvinnorna (och någon snubbe) utsätts för. Det kanske låter skojigt med ett gäng psycho-rape-töntar som klubbar ner sina offer med PET-flaskor, som fått adderade ljudeffekter så det ska låta mer som glas, men det är bara uselt och sömnigt. Det känns som en föregångare till "August Underground"-filmerna (som vi nog bara sett första av) där man bara försöker vara så sjuk som möjligt. "Hu så sjukt och hemskt!" ZZzzzzz....

BETYG: 1/7 Usel tysk amatör-gore-dynga som är en studie i poänglöshet.

Ah natürlich! Klassiska tyska urinsexvideor rullar på hans TV.

"Yoo must vatch, for ze Vaterland."

Nån random psykomördare dyker upp.

Värst vad "tjejens" mun blivit skrovligt manlig.

Kanske inte helt PK...

Töntbrigaden klubbar på med "glas"-flaskor.

"Det man inte har mellan benen får man ha i..."

Det gamla skottet i råttan.

Som vanligt en påklädd våldtäktsman.

Något vitt kommer ut ur den trasiga ryggen.

Filmens intro.

*Vi har dock kollektivt uselt minne...
**Hm, de gamla fördomarna rörande tyskars humor gör sig påminda...Inga kommentarer:

Skicka en kommentar