What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 7 maj 2018

INVASION OF THE SAUCER MEN (1957) USA, 69 minuter. Regi: Edward L. Cahn.Morbos förfäder attackerar

Voiceover-rösten låter oss veta att han är "the handsome one on the left"...😑

Ett par tonåringar som är ute för att hångla råkar köra över en utomjording. Dess hand tycks dock börja leva ett eget liv och följer med i bilen till tonåringarnas förskräckelse. När de försöker rapportera vad de varit med om för myndigheterna är det ingen som tror dem. Något måste göras då det verkar lura fler utomjordingar där ute i mörkret.

Innan filmen riktigt kan börja måste servitrisen #metoo-trakasseras.

Vi fortsätter vår lilla festival med lökiga sci-fi-filmer från 50-talet och till vår nesa inleds denna våffla med en glättig ton där titelsekvensen består av någon som bläddrar i en bok med skojiga bilder på utomjordingar. Sedan följer en inledning där en voiceover med uppenbar humoristisk ton leder oss in i historian. Ånej! Inte en komedi... Inte riktigt vad vi hade tänkt oss.

Lite rattfylla hör även det glada 50-talet till.

Nu är väl inte detta en bananskalskomedi kanske men tonen är ändå irriterande lättsam och därmed blir genast filmen mer ointressant. Vi ansluter oss ju som bekant inte till den stora hycklande skaran som skrattar MED företeelser och personer utan föredrar att skratta ÅT dessa, då endast en försvinnande promille av tänkt komedi förtjänar att skrattas med.

Vad tusan är det där?

Nåja, så vi gäspar oss med fladdrande ögonlock igenom denna dynghög i hopp om att det åtminstone ska dyka upp några schysta utomjordingar. Det dröjer rätt länge innan vi får se mer än bara en hand eller ett öga men det lilla man får se av dem i full blom, så att säga, är ändå riktigt schyst. Kortväxta personer har klätts ut med gigantiska huvuden som har glosögon vilka skulle få Marty Feldman att bli avundsjuk. Dessa utomjordingar har ju uppenbarligen inspirerat karaktären Morbo i "Futurama". Tyvärr får vi inte se speciellt mycket av dessa filurer då det hela tiden är mörkt och de envisas med att gömma sig i buskar. Verkligen synd. Dessa varelser förtjänar en ny film där de invaderar jorden i horder, typ "Mars Attacks!".

BETYG: 2/7 Betyget kravlar sig bara upp på en tvåa p g a utomjordingarnas charmiga utseende. Ja, så ytliga är vi!

En militär som verkar veta mer än han säger...hm.

En ko-kille!

På alien-dagiset fick de aldrig lära sig att titta åt både höger och vänster...

Skapliga munchies vår ciceron har.

Är det Steve Buscemi som gömmer sig i busken?

"They have claws".

"Morbo will destroy all of you!"

Trailer.

Och hela spektaklet till film.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar