What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 8 oktober 2018

TAMMY AND THE T-REX (1994) USA, 89 minuter. Regi: Stewart Raffill.



T-rex and the 90-talskex

Inledning med highschool-gymping och någon crappig hårmetal-Alice Cooper-wannabe på ljudspåret.

Tammy (Denise Richards) är ihop med flåbusen Billy Bad (George Pilgrim) men är egentligen mer intresserad av den välartade Michael (Paul walker). Eftersom hon är rädd att Billy ska skada Michael om hon lämnar honom avvisar hon Michaels romantiska inviter. Hon ger dock till slut med sig men de blir upptäckta och Billy utdelar en gruvlig hämnd på Michael. Samtidigt har den galne vetenskapsmannen Dr. Wachenstein (Terry Kiser) precis byggt färdigt en mekanisk tyrannosaurus rex men han behöver en sista viktig detalj för att sätta kronan på verket. Hur sammanfaller detta med Billys hämnd..?

Att homosexualiteten började accepteras kanske illustreras av denna jocks fina avklippta tröja?

Vi fortsätter i trash-filmträsket här på Udda Film med denna märkligt schizoida film. Vi har alltså en film som utifrån omslaget verkar vara en barnfilm men inleds som en highschool-romantisk våffla med en del knasiga stereotyper. Helt plötsligt urartar den i total fars och som kryddan på äppelmoset (som det heter...) blir det gore! Ja ja, nuförtiden är det inget konstigt att man slänger in tarmar och hjärnsubstans i alla möjliga sammanhang men i början av 90-talet var det en annan femma - särskilt i en tonårskomedi! Detta var förstås anledningen till att den snabbt friserades till en PG-13-rulle med all gore bortklippt. Tack vare någon eldsjäl kan vi dock få avnjuta hela filmen i en sunkig kompositversion då gore-versionen överlevde på den italienska marknaden och denna okända eldsjäl då helt sonika klippt in de italienskdubbade gore-klippen i den amerikanska versionen. Molto bene!

Här kommer han: Sassy Byron!

Trots vår aversion till komedier tycker vi den här rullen är rätt underhållande då den är så usel och märklig. Det känns nästan som om man slängt ihop filmen på fyllan och hittat någon dumskalle som var villig att finansiera ens fyllefest till filminspelning. Självklart har man inte brytt sig om att försöka vara seriös på något sätt och drar därmed på sig teflonkostymen vad beträffar fel i filmen. Vi är rätt säkra på att många av missarna inte alls är kalkylerade, men man kommer ju undan med det då hela storyn är så absurd och idiotisk. Ett exempel: I en scen påpekas att att dinosaurien inte kan blöda då den är mekanisk. Snyggt då att samma dinosaurie har gråtit jättetårar ett antal scener tidigare.

Ett stiligt par det där.

Denise Richards var ett av de stora babe-namnen då det begav sig. Detta till trots gör hon ett rätt schyst jobb med det manus hon har.* Överspel deluxe får andra stå för, som t ex supergaystereotypen Byron som spelas av Theo Forsett. Det roliga är att man här befinner sig i den trevande övergången då gaykampen började ge resultat och karaktären Byron är inte bara ett förbipasserande skämt utan en rätt central "good guy" som inte ens highschool-jocken Michael hånar. Synd då att karaktären är en typisk stereotypfjolla och att andra karaktärer får göra sig lustig över honom.** Ännu mer överspel bjuder Terry Kiser, som spelar Dr. Wachenstein, på då han nästan går in i ett Colin Clive-mode i dennes roll som Dr. Frankenstein 1931. Han flirtar även med Bela Lugosis ikoniska ungerska brytning i vissa sekvenser, fast inte lika mycket som Tobias Forge*** dock.

Punggrepp är inte gay!

T-rexen är förstås filmens stora stjärna och vi kan inte låta bli att tycka att den är rätt bedårande. Man har filmat den i många olika varianter. Ibland ser vi bara gummibenen klampa fram. Denna gångstil rimmar väldigt illa med andra klipp där vi ser den från kroppen och upp glida fram på en uppenbar dolly. Det finns även en del supersköna green screen-effekter när den trippar fram i fjärran. En scen är snudd på rörande när jätteödlan försöker kommunicera med Tammy. Självklart är det superlöjligt men vi har blödande hjärtan på Udda Film - särskilt när det gäller skräcködlor.

BETYG: 4/7 Klart underhållande skräp som inte är en genomgående skrattfest men har en del lysande WTF-moment.

Blodtörst!

"Okej Theo, spela riktigt gay nu. ACTION!"

"It's alive! IT'S ALIVE!"

Här börjar det spåra ordentligt med den märkliga patienten i mitten.

Kvalitetsändring på bilden när sticksågen åker fram.

Knashjärnkirurgi är inget 90-talets tonåringar tålde se.

Särskilt inte när man slängde in sådana här erektionsskämt.

Galna vetenskapens ABC: Hjärna i bubblande vätska.

Men vänta nu... Den där typen känner vi igen...

Vote for Pedro!!!😃

Oj! Nu blev det blodigt igen.

Lite sexig trampling bjussas det på.

Superknasigt! Att det skulle sitta nån slags jättetelefon på en vägg alltså...

Liiite märklig vinkel på tyrannosaurusarmen där. Han verkar ha skapligt extraherbara bläckfiskarmar den där ödlan.

En öm scen som urartar i charader.

Men innan grät vi nästan ikapp med Dino.

Dr. Wachensteins assistent Helga har tydligen klätt ut sig till Peg Bundy.

Lik!

Det är nåt jävligt snyggt över detta.🐉

Vi avslutar med lite PG-13-striptease. I bakgrunden anas en "bear bear"...

Trailer. Notera hur söt t-rexen är på flaket!

Uselt filma-av-TV:n-klipp när Denise PG-13-strippar. Här, där det är rörlig bild, kanske ni hajar vad vi menar med "bear bear".

Här får ni lite olika exempel på dinons rörelsemönster plus lite trampling för er som tänder på det.

Hela våfflan i kompositversionen.

*Vi förutsätter alltså att en skådespelerska som under denna tidsera var mest berömd för sitt utseende inte skulle kunna vara en duktig skådis? Eh...ja!
**Eller inte synd...då just sådana här historiska klavertramp bara gör trash-filmer ännu roligare. :-)
***Ja just det, Papa i Ghost.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar