What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 11 oktober 2018

TWIN DRAGON ENCOUNTER (1986) Kanada, 73 minuter. Regi: Paul Dunlop.



Two damn dorky!

Nidingar som utför nidingsdåd.

Tvillingarna McNamara (spelade av sig själva) åker på friluftssemester med sina flickvänner. Den sköna veckan fylld med paddling, fiske och bad avbryts dock abrupt av Jake (B. Bob) och hans hobbyarmé The People's Private Army som vill döda tvillingarna och våldta flickvännerna.

Men den mustaschoida rättvisan kommer till undsättning.

Visst låter det både intelligent och bekant? Jodå, så här nästan åtta år efter att vi såg Dragon Hunt (1990) ser vi alltså föregångaren och även om vi knappt kommer ihåg ett skit av uppföljaren är det mycket som är bekant (särskilt om vi går tillbaka och läser den egna recensionen...). Framför allt syftar vi på superskurken Jake. Även här är det dessutom Billy Butt som gjort den hiskeliga musiken. Nej, det är fortfarande inte vår egen #metoo-kung som var Harvey Weinstein-sliskig innan denne blev känd. Det är alltså en kanadensisk variant som då också råkar vara i musikbranschen. Hans bidrag här är bl a superhiten "Right to Fight" komplett med fotbollskörer och adekvat AOR-fjolleri för en karatefilm. Vi kan bara anta att det även är han som står för de pinsamma synth-effekterna som kryddar rullen.

You wish att det var Bert Karlssons gamla våldtäktspolare! Notera även "ascool" siluettgruppkata i bakgrunden.

Om vi jämför vad vi tyckte om "Dragon Hunt" och denna våffla verkar det som uppföljaren är bättre. Vi vill minnas att Jake var mer bananas i den än den här. Han har dock en lysande scen när han med "eftertryck" sparkar på en affisch föreställande tvillingbröderna. Att han av någon anledning även låter som en pirat när han i slutet lommar iväg gör ju inget heller. Tvillingarna är ju klassiska vanity-projektskådisar. "Hey! Kolla när vi tränar och slåss!" - usla och manuset är bortom uselt då det verkar ha fantiserats ihop på en eftermiddag på något lokalt fritidshem. Det är dock två kloka vuxna huvuden som spånat fram detta. En är givetvis en av tvillingarna.

Karatemänniskor kastar stora bollar på varandra.😐

Så det blir en väldans massa elakingar som oprovocerat tvingar in tvillingarna i det ena slagsmålet efter det andra. Sedan är det svårt att komma på någon vettig handling så då fylls det ut med friluftsaktiviteter och träning. Man känner sig nästan lite hemma (och då syftar vi verkligen inte på träningen) då miljön de vistas i är påtagligt lik svensk skärgårdsmiljö. Vem vet, kanske vi har vår egen SD-People's Private Army i St. Anna skärgård?

BETYG: 4/7 Dumskallefilm så det heter duga. Ärkeskurken Jake värmer här bara upp inför uppföljarfilmen.

Notera hur ett gäng random truckers vid bordet bredvid knappt kan bärga sig innan de får mucka gräl.

Då får de smaka på kung fu i usel slowmotion*.

När Jake inte lever ut i sin Führer-roll gillar han att koppla av som galjonsfigur.

Jake!💗

Jake tar initiativet till lite #metoo.

Det gör han inte ostraffat när han ger sig på en karatetvillings flickvän!

De sunda träningsnarkomanerna promotar gärna lite sjöfylla.

Rena rama "Kärleksön" om det inte vore för den där hockey-flaggan.

The People's Private Army har tydligen en HBTQ-pluton.

Och ni undrar varför?😋

Låt oss dröja kvar på detta sågande.

Karate är viktigt för hobbyarmén.

Det får Jake att känna sig tuff.

Hellooo doggie!!!

"Ser ni den där affischen?"

"Kiiii-yaaaay! Arrhhh!"

Nope! Han blir inte lika bananas som i nästa film.

En klassisk rape fail in progress.

Jake placerar handen omotiverat och tydligt på trädstammen...

...så att han i nästa film ska få anledning att kuta omkring med en silverhand.

När det går dåligt för Jake blir han lite stökig i håret.

Se hur det går dåligt för Jake och han blir stökig i håret samt låter som en pirat! Intressant är att det i det här klippet är med en förklarande textskylt som inte var med i vår version. Extra kalkonpoäng på det!

Njut här av Billy Butts ledmotiv!

Hela jävla filmen!

*För att få till smidig slowmotion bör man ha en kamera som kan ta fler rutor i sekunden än normalt. I annat fall, som i detta, blir det en ganska styltig upplevelse. Slut på dagens filmlektion.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar