What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 30 oktober 2018

THE COLD HEART OF CRYSTAL LAKE (2003) USA, 16 minuter. Regi: Joe Patnaud.



Jansson går ur ide

Jansson är så söt när han lägger huvudet på sned.

Skogarna runt Crystal Lake är utmärkta för jakt då ingen jägare vågar sig dit p g a ryktet om Jason Vorhees (Timothy Whitfield). Brett (Ron Brosh) ger sig ändå in trots att flera jägare försvunnit. En sen kväll får han sällskap i sitt tält av ett gäng ungdomar vars bil havererat. Det visar sig inte bli sista besöket den kvällen...

Här har han byggt en enhörning.

På med pälsmössan! Nej, inte för att HSB vägrar förse din lägenhet med tillräcklig värme utan för att allas vår Jansson beger sig på mördarstråt mitt i vintern. Som alla förstår är detta ytterligare en fan-film*, för att...ja, alla älskar ju Jansson. M a o är det inget avancerat filmskapande vi får ta del av. Själva storyn och karaktärernas beteende är förstås ganska korkad/t men det gör ju inte så mycket då mycket handlar om vad Jansson pysslar med och HUR. Morden är rätt hyfsade för att vara en amatörrulle och en liten guldstjärna går till Timothy Whitfield som får till Janssons söta snednickade på ett bra sätt.

Mittbena.

Trots den korta speltiden hinner vi ändå bli smått uttråkade av springet i den mörka vinterskogen. Några av offren kunde även ha försökt skådespela lite också. Men men, man kan inte få allt när man bara har 200$ i budget. Förutom dessa detaljer är det ändå en rätt charmig hyllning till världens tjurigaste mama's boy.

BETYG: 3/7 Amatörcharm och en söt Jason räcker för ett överdimensionerat betyg.

Ett gäng ungdomar beger sig ut i skogen för att göra papperspyssel?

Det finns inget bättre än att tälta i skogen mitt i vintern - med en mördare lös.

Ungdomarnas nye bekantskap verkar ju trevlig. Här börjar han direkt vifta med en pickadoll.

Kidsen ser lite bekymrade ut.

Det blir dock god stämning när han börjar dela ut vapen. Inte sant NRA?

Och så bjuckar han på bira!

Och dessutom rock'n'roll-virre.

När kompisen beger sig ut för att pissa och deras värd ska ut en liten sväng är det ju helt naturligt att paret genast börjar knulla i det främmande tältet.

Vad de inte vet är att Jansson är fluktare. Som om han inte vore älskvärd nog!

Bimbon är dock inte exhibitionist.

Hela våfflan.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar