What is this shit?

Mitt foto
HÀr presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstrÄkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hÄllet pÄ författarens humör för tillfÀllet och god smak har sÀllan företrÀde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrÄ ska lyftas fram och frÀmjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland fÄ sig ett vÀrdigt omdöme. Det Àr fritt fram att lufta allehanda Äsikter hÀr.

söndag 14 oktober 2018

UTOYA ISLAND (2012) USA, 60 minuter. Regi: Vitaly Versace.



Too soon? 😄

NÀr jew fro-killen försöker sÀtta igÄng en konversation kan man, efter att ha hört tösens svar, knappt vÀnta pÄ att fÄ se henne massakrerad.

En massa ungdomar samlas pÄ en ö för att ha kul tillsammans. Vad de inte vet Àr att en iskall mördare (Michael Bole) valt ut deras trivsellÀger för en koordinerad terrorattack.

Man kommer nog skratt friskt Ät denna vindtunnelfrilla i framtiden nÀr det redan var superlöjlig dÄ det begav sig.

Det eviga ljudet av kalkoner som kluckar vill aldrig ta slut pĂ„ Udda Film och hĂ€r lĂ„ter de extra mycket och högt. De flesta kĂ€nner ju till det kallblodiga terrorattentatet Anders Breivik genomförde i Oslo och pĂ„ UtĂžya och "stjĂ€rnregissören" Versace var inte sen att exploatera dĂ„det med en dĂ„ligt pĂ„lĂ€st variant som "bara Ă€r inspirerad av" verkliga hĂ€ndelser. Enligt uppgift ska han t o m ha vĂ€ntat med att slĂ€ppa filmen trots att den redan kom Ă„ret efter dĂ„det. Man fĂ„r Ă€ndĂ„ ge Versace en virtuell highfive för exploitation-vĂ€rdet denna film har. Regissören (samt producent, DOP m m...) framstĂ„r som rena rama karikatyren av en skrupelfri rysk klippare. NĂ€r han i ett videoklipp talar om denna film ser han  till att stĂ„ framför Beverly Hills-skylten samt posera framför och i en rolls royce. LOL. Samtidigt skyller han pĂ„ vilken lĂ„g budget han hade för vĂ„fflan och att recensenter borde testa att göra en film innan de kritiserar andra. Ha ha! Jo tack, han har en poĂ€ng dĂ€r men sĂ„ finns det ju Ă„ andra sidan folk som gjort bra film utan nĂ„gon budget överhuvudtaget...

TÀnk att Josh Homme var en nationalistisk mördare! Inte heller visste vi att Breivik hade en Travis Bickle-monolog med sin badrumsspegel. TÀnka sig.

Man kan ganska snabbt se att filmens grÀnslösa uselhet inte bara Àr en budgetfrÄga dÄ manuset Àr ett skÀmt. Eller sÄ kanske det inte fanns nÄgot? En prÀst (?) tar oss in i filmen med ett passionerat begravningstal och redan hÀr börjar vi ana att norrmÀn Àr lÄngt mer kristna Àn deras black metal-image vill göra gÀllande. Jo dÄ. För i slutet hamnar vi pÄ samma begravning igen (och fÄr f ö se om samma tal...) och dÀr ser vi hur flertalet sörjande hÄller i endast snÀppet mer vÀlgjorda krucifix Àn de kartongvarianter vi njöt av i Ben and Arthur (2002). Ungdomar som sÀger nÄgra ord till församlingen ser Àven till att inkludera Gud och kronan pÄ verket Àr nÄgon skön kyrk-TV-CGI-animation med fladdrande lakan som flankerar ett kors.

LOL. Vilken fin stillbild pÄ en bombpackning Versace hittat. Vilket dataspel kommer den ifrÄn? Den pÄlagda digitalklockan sticker inte alls ut fokusmÀssigt...

ApropÄ CGI sÄ Àr det mÀngder av den varan. Video Copilot-effekter tycks ha brukats flitigt med hiskeliga blodstÀnk pÄ "kameralinsen", allmÀnna blodsplatt och en Neil Breensk explosion i Oslo. Det roliga Àr dock den lilla dumskalledialog som finns, det skrattretande skÄdespeleriet och kort och gott hela tÀnket kring företeelsen. IstÀllet för att lida med de arma ungdomarna garvar man lÀppen av sig och skickar mÀrklighetsminer till varandra i soffan.

Det Àr nÀstan sÄ man förvÀntar sig att Neil Breen ska kliva in i bild.

T o m nĂ€r det inte hĂ€nder ett skit blir det roligt dĂ„ man flabbar Ă„t hur Versace kan ha tĂ€nkt. Efter massakern landar snuten pĂ„ ön. Versace tycks ha lyckats skrapa ihop nĂ€stan fyra kompletta polisuniformer sĂ„ dessa fĂ„r vi som hastigast se nĂ€r de landstiger. Dessa reduceras snabbt till tvĂ„ och sedan en nĂ€r sjĂ€lva gripandet sker, för kom ihĂ„g - Breivik har Ă€ven han en polisuniform pĂ„ sig! Men men, vi ska inte gĂ„ hĂ€ndelserna i förvĂ€g. Efter landstigningen bjuds vi pĂ„ elva (!) minuters "jakt" i skogen. D v s, ett par snutar smyger med bössor i vegetationen ackompanjerade av den ena usla arkivmusiklĂ„ten efter den andra. Detta korsklipps med "Breivik" som obekymrat ocksĂ„ knallar omkring i skogen, Ă€ter en banan eller knyter skorna. Ha ha ha! Kom nu ihĂ„g att denna film endast Ă€r SEXTIO minuter lĂ„ng. Den har ingenting! INGET! 😃 Är det nĂ„gon som tvivlar pĂ„ att Versace bara snabbt slĂ€ngde ihop skiten för att göra sig ett namn pĂ„ tragedin? SĂ€llan har en sĂ„ genomusel lĂ„gbudgetfilm pĂ„ lĂ€gsta skolfilmsnivĂ„ fĂ„tt sĂ„ mycket publicitet vĂ€rlden över. Kudos för det! :-)

BETYG: 5/7 Ja, vi ger paradoxalt nog höga extrapoÀng för Versaces förmÄga att exploatera pÄ detta skrupelfria sÀtt och exponera sig som en sjÀllös sopa. Detta Àr definitionen av smaklöshet och bortom uselt! Vi kan tyvÀrr inte göra annat Àn skratta Ät detta.

En nationalistisk videohÀlsning spelas in som fÄr det att kittla i pung och vagina pÄ alla som röstade pÄ SD.

Ingen billig film utan en klassisk kalenderkryssning! Verkar som "Breivik" hade mycket bokat pÄ schemat efter massakern...

En inte alls akward stöt genomförs.

Det Àr drag bÄde i bössan och farbrors blodfyllda kropp.

Hon har dött den bistra CGI-döden.

Det Àr roligt att bli massakrerad.

"Ti-hi-hi. Skjut inte mig!"

Det Àr en sÄn kraft i vapnet att blodsprejen börjar ett par centimeter utanför huvudet.

"Hm, fanns det en blod-pÄ-lins-effekt med i Video Copilot-paketet? Okej vi slÀnger in den med."

The politi dyker upp. Stora insatsstyrkan.

"Breivik" chillar och jobbar pÄ sin sex appeal.

Officer TrÀslöjd Àr pÄ helspÀnn.

Skulle inte ni ocksÄ vara det om ni fick smyga omkring i skogen i en EVIGHET?

"Breivik" har dock inga bekymmer i vÀrlden - förutom ett löst skosnöre.

Yes!😆

De vÀnder sig till Gud.

Och DÄR Ă€r Gud!!!

Denna reporter proklamerar denna 22 juli som vĂ€rsta dagen i Norges historia. Öhh...var inte t ex 9 april 1940 liiite vĂ€rre?

Jew Fro fÄr hjÀlp av Officer TrÀslöjd.

Dessa pappkors krossar alla myter om den norska allsmÀktiga satanismen.

NorrmÀn Àr sÄ CGI-kristna!

Skrattar bÀst som skrattar sist. Vindtunnelfrillan överlevde massakern.

Stoltheten vet inga grÀnser för norska medborgare som ser denna film!

Spöken skuttar glatt in i Himmelen. Detta motsÀger myten om att man gÄr vidare i efterlivet i det skick man dog.

Denna trailer vittnar rÀtt bra om hur fantastisk denna film Àr.

Se nÀr Officer TrÀslöjd ser till Gud!

UppfrÀschad trailer, komplett med filmskaparens fejs i nederkant.

Och sÄ hela vÄfflan. Enjoy!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar