What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 21 februari 2019

SUSTENANCE (2007) USA, 30 minuter. Regi: David Quitmeyer.



Bantningstips

Inte ett jävla gram behöver hon gå ner! 😤

Victoria (Caroline Pierce) är väldigt missnöjd med sin vikt och beslutar sig för att uppsöka Dr. Fough (Craig Curlee) som utlovar en revolutionerande gastrisk bypass. Efter denna operation ska hon kunna äta vad hon vill utan att någonsin mer gå upp i vikt. Det låter ju nästan för bra för att vara sant...

Oj oj, 64kg. Vilket jävla smällfetto! 😑

Vi fiskar fram en gammal lågbudgetkortis signerad David Quitmeyer vars mission var att utöka utbudet av erotisk skräck. Vi använder imperfekt då vi inte kan hitta spår av verksamhet från hans sida sedan 2008. Förbluffande nog verkar marknaden inte jättestor för denna typ av filmer. Eller kan det vara så att just Quitmeyers filmer inte är någon höjdare?

Av en händelse har doktorn en klassisk filmnazibrytning.

Detta är vår första bekantskap med regissörens filmer och den här våfflan är ju rätt amatörmässig. Quitmeyer kommer ju från porrindustrin men även där har man ju lärt sig att ta upp ljud utanför kameran. Så är inte fallet i den här rullen och rumsekot gör det direkt svårt att uppfatta den lilla dialog som finns. Filmen är lite svårsmält då den är lite som en utdragen mardröm. Det har ju en viss poäng om man är ute efter att gestalta en viss känsla men det blir också lite långtråkigt. Man blir dock nyfiken på hur genomtänkt filmen egentligen är eller om man bara sitter och läser in detaljer regissörens inte ens reflekterat över. Victorias utdragna plåga t ex. Är detta medvetet? Att dessutom Caroline Pierce har en fantastisk figur, är det också medveten casting eller råkade det bara slumpa sig att Quitmeyer kände denna porraktris? Om det är medvetet är det ju en smart kommentar till det tragiska i många unga tjejers BDD*-störningar.

Doktorn visar adekvata bilder inför operationen.

Nåja. Vi hängde dessutom inte riktigt med på filmens payoff. Eller i våra ögon bristen på densamma. -SPOILER ALERT- Victoria skriver ju glatt på ett papper där hon går med på behandlingen och blir därmed totalt utlämnad till den mystiske Dr. Phobias (Quitmeyer själv) fasansfulla experiment. När hon vaknar upp efter operationen är hon inlåst i en cell och det är här den utdragna plågan sker och den gode doktorn dyker med jämna mellanrum upp och utför nya mystiska ingrepp. Hennes plågoande har dessutom något inte helt tydligt sexuellt motiv då han, under observationen av henne på sina monitorer, ejakulerar i ett labbglas. Vi gissar att det är innehållet i detta glas han sedan häller ner i tratten som leder till det som är kvar av Victoria efter slutfört experiment: Endast hennes huvud i någon slags livsuppehållande anordning. Så poängen var..? Ja, nog tappade hon vikt i alla fall och priset för detta var skyhögt. Sensmoral: Sluta upp att tänka så dumt... Det känns ju inte som en superintelligent tolkning från vår sida så då kan vi bara förmoda att vi missat något på den utdragna vägen.

BETYG: 3(-)/7 Vi är ändå lite fascinerade över stämningen Quitmeyer plockat fram och Pierce är förvånansvärt okej i rollen. Guldstjärna för hennes fina röv!

Uppvaket på denna sjukstuga är ju supermysigt.

Smarrig sjukhusmat: Vatten och köttfärs.

Låt experimentet börja.

Aha?

Doktorn observerar sitt objekt och framställer samtidigt proteinrik sås.

Nej nej gumman, det där ska man inte dricka.

Dr. Phobia ser ju pålitlig ut.

Även denna "köttfärs" ser pålitlig ut.

Aaww. Vi visste väl att Dr. Phobia var en hedersknyffel. Kroppsspråket talar sitt tydliga språk.

Nicht nicht! Inget videoklipp denna gång.

*Body dysmorphic disorder



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar