What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

tisdag 19 februari 2019

ZOMBEER (2008) Nederländerna, 12 minuter. Regi: Barend de Voogd & Rob van der Velden.



Bira bira bira! Äsch äsch äsch...

Herman showar för turisterna. Guiden skäms.

Den duktige bryggaren Herman (Rogier Schippers) har ett allvarligt alkoholproblem och får endast behålla sitt jobb p g a sin kompetens. Men eftersom han skämmer ut företaget när turister guidas genom bryggeriet omplaceras han till nattskiftet istället. Herman fortsätter dock att dricka och faller i fyllan och villan ner i en av ölcisternerna och kontaminerar därmed drycken på ett högst ovanligt sätt.

Men huvudsaken är att Fyll-Herman tycker det är roligt.

Ja, egentligen är det inte mycket mer än så denna film avhandlar. Titeln skvallrar ju redan om vad som händer sedan och inte heller dyker det upp någon rolig twist i skeendet utan snart löper zombierna amok. Självklart är det dessutom neozombier så de springer omkring och är skogstokiga, vilket vi givetvis fnyser åt. Det fanns tydligen en skojig passning under eftertexterna som vi missade. Anledningen? Jo japanskt tal och text utan undertexter... Det dyker nämligen upp en grupp japanska turister till bryggeriet och en av dem är någon slags gonzo-journalist som videofilmar allt och därmed får zombieutbrottet på video. Under eftertexterna visas sedan japanska nyheter där denne snubbe rapporterar. Tydligen ska det då ha smugits in en nyhetstext om att Godzilla trashar Japan igen, vilket är gulligt. Märkligt att detta inte är undertextat när resten av filmen är på engelska.

Chefen lackar och skickar Herman till nattskiftet.

Nej, även om det är en rätt välgjord kortfilm där man tagit väl vara på en ovanlig inspelningsplats så känns den ganska meningslös. Fyllo drunknar i ölcistern och skapar zombieutbrott med sin infekterade (???) kropp. Jaha, och?

BETYG: 2(+)/7 Synd att man inte kunde skriva en intressantare story när man hade tillgång till ett bryggeri.

Herman finner sig snabbt tillrätta.

Det är en bra idé att titta till biran när man svalt mer öl själv än vad som ryms i cisternen.🍺🍺🍺

Av okänd anledning leder dunkning i öl till zombifiering.

"Hm, nåt mysko bärsen... Lite samma smak jag hade i munnen efter att Herman och jag smög in på toaletten tillsammans..."

Bästa delen av rundvandringen på bryggeriet - gratis bira!

Zombier är långt mer känsliga för psoriasis än vi levande.

Antingen ett zombieutbrott eller fotbollsfans som druckit för mycket. Svårt att säga när det halsas öl.

Hela våfflan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar