What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

fredag 3 maj 2019

STRYKER (1983) Filippinerna, 84 minuter. Regi: Cirio H. Santiago.



Stryke out

Efter apokalypsen åker man PÅ bilarna.

I en postapokalyptisk värld som gjort planeten till en öken har vatten blivit åtråvärdare än guld. Stryker (Steve Sandor) kommer till en Delhas (Andrea Savio) undsättning då hon övermannas av den onde Kardis (Mike Lane) män som hemskt gärna vill ta reda på var hon fått tag i allt vatten hon bär omkring på. Delha tillhör en stam som funnit en rik vattenkälla och de behöver nu hjälp av Strykers brors stam för att skydda den.

Kortväxta personer låter alla som Linus På Linjen efter apokalypsen.

Vi fortsätter det hjärndöda spåret här på Udda Film och som en garant för det kollar vi in en postapokalypsfilm signerad Cirio H. Santiago. Som vanligt när den filmskaparen är i farten prioriteras action-scener. För att man inte ska somna helt kryddas det med lite lättklädda brudar och en våldtäkt. Skulle det vara alltför PK ser han även till att slänga in en stam med kortväxta personer som alla låter som Linus På Linjen.

Brudar som sparkar dig i arslet.

Ja, det är skit samma vilka karaktärerna är bara de kan hantera ett vapen eller ser bra ut i lädershorts. Följaktligen blir det snabbt ganska tradigt med allt pang-pang och alla jaktscener. Det är de lama detaljerna mellan varven som piggar upp. Förutom ovan nämnda sleaze-detaljer är det ju kul med t ex "målsökande" macheter. D v s någon slänger en machete som en kastkniv, tydligt flera meter åt fel håll och ändå hamnar den mitt i ryggen på en usling. Efter -SPOILER ALERT- en synnerligen lam slutstrid mellan Stryker och Kardis hittar den förstnämnde ett random spädbarn i grottan han just slagits i och tar det ömt i sin famn, varpå han går ut i ett förlösande regn där han möts upp av Delha och de förenas i en episk familjekram. LOL. Okej??

BETYG: 3/7 Originellt som en myra i en myrstack och intelligent som en SD-politiker i Valdemarsvik. Småkul på sina ställen.

Kardis karaktärsdrag presenteras i denna scen.

I denna tillbakablick ser vi att Stryker och Kardis har ett sexigt förflutet tillsammans.

Men Kardis har en ny boy toy nu.

En postapokalyptisk gruppvåldtäkt.

Det var mest tyska fetischister som överlevde apokalypsen.

Som sagt...

Märkliga bondage-lekar de har för sig. Men inte ska vi döma.

"Titta där uppe är den tafatte hunken jag är kär i."

Han är blyg. Det ser man för att han tafatt sparkar ner lite sten.

Tydligen överlevde Lars Ulrich apokalypsen och vaktar fortfarande mot alla Napster-angrepp.

Filmhistoriens mest meningslösa kärlekshistoria. Vad tillför den egentligen?

Behöver vi nämna att scenerna med de småväxta har ett fånigt soundtrack?

Trailer

Hela filmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar