What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 30 maj 2019

ONE TOUGH COP (1998) USA, 86 minuter. Regi: Bruno Barreto.



För att han vågar kyssa män

Föga imponerande titelsekvens.

Bo (Stephen Baldwin) är en snut som får saker gjorda även om reglementet inte följs till punkt och pricka. Detta, plus att han råkar vara barndomsvän till en eftertraktad gangster, gör att FBI försöker pressa honom att få barndomsvännen åtalad.

One tough cop! Eller är det två?

"Stephen Baldwin!" skriker ni förskräckt och ryggar tillbaka. Ja, denne skådis dyker upp i de hiskeligaste rullar och om inte det vore nog kröp han även upp i arslet på The Donald när denne pajas körde sin megalomaniska dokusåpa. Faktum är dock att Baldwin är rätt hyfsad i detta kliché-VM till film. Han flankeras av idel kända nyllen för oss som följer allehanda snut- och gangsterfilmer samt TV-serier. Hans degenererade partner spelas t ex av Chris Penn och i en liten roll dyker även Luis Guzman upp som suicidal desperado.

Lika tuff som Putin.

Manus och karaktärer är som sagt väldigt klyschiga men det skiter vi i då det råkar vara en förutsägbar miljö vi gillar. Låt er inte avskräckas av den svinfula titelsekvensen som ser ut att höra hemma i en sunkig studentfilm, komplett med världens C-musik som låter hämtad från någon gratissajt. Filmens titel är naturligtvis superlöjlig men adderar en rolig dimension då vi ständigt sitter i vår nersuttna Udda Film-soffa och vrålar "One - tough - cop!" mot rutan.

BETYG: 3(+)/7 Inget nyskapande så långt ögat når men bättre än förväntat p g a hyfsat skådespeleri.

Luis Guzmans udda fetisch: Pistolfellatio.

Whoa! Video i mobilen..Whaaat!?

One gay cop.

"Vi har bildbevis på att du är bög, One Tough Cop! Och eftersom vi är i ett amerikanskt 90-tal ser vi inte med blida ögon på det."

En alkoholiserad polis? Nähe!

One - tough - cop!

Stampa sönder hatten? Riktigt svinaktiga bad lieutenants. #ACAB

Bookien hånar på italienska.

One tough cop..?

Jodå! Se bara hur tufft han knyter nävarna när han mottar tufft besked.

Trailer



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar