What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 25 maj 2019

THE TERROR WITHIN II (1991) USA, 81 minuter. Regi: Andrew Stevens.



Terror i magen

Butch Stevens tillbaka i rollen som Butch!

David (Andrew Stevens) vandrar genom ödemarken efter att hans bas sprängts i luften. På väg till en annan bas räddar han Kara (Stella Stevens) från en gargoyle-attack. Innan han anländer till basen behöver han dock hitta stryknin som är en livsviktig ingrediens till vaccinet människorna på basen behöver för att överleva. Kara har dock en annan överraskning med sig till basen.

Neil Breen ringde och ville ha sitt lösskägg tillbaka.

Jaså? Vi kollar alltså på uppföljaren till en film vi just sågat?* Jo, ska sanningen fram var det egentligen den här vi ville kolla på först och främst då vi hade hört att den skulle ha schyst kalkonvärde. Eftersom vi dock har en släng av OCD kände vi oss tvungna att först klara av första delen. Fick vi då lön för mödan? Haka på här så får ni se.

När R. Lee Ermey predikar lyssnar man.

Redan i inledningen ser man tecken på att denna uppföljare skulle ha högre underhållningsvärde då huvudrollsinnehavaren, samt nu även regissören, Andrew Stevens har på sig ett mäktigt lösskägg som genast för tankarna till Neil Breens mästerverk. Manus och dialog lovar sedan vidare gott då den där mysiga löjeväckande stämningen infinner sig. Att Roger Corman sedan tydligen strypt budgeten så pass att man inte ens har råd med mynningsflammor när folk skjuter k-pist är ju underbart! Degen måste ha tagit slut vid monsterkostymerna som faktiskt är bättre än i ettan.

Lyssna maggots! Annars skullfuckar han er.

Ett annat plus är att Butch Stevens, som spelar hunden Butch, är tillbaka. Vi bjuds även denna gång på gargoyle-våldtäkt och som grädde på det symboliska moset dyker även den älskvärde men numera tyvärr bortgångne R. Lee Ermey upp i rollen som basens kommendant. Den rollen ger honom möjlighet att vråla ut order vilket genast får mungiporna anledning att glida norrut.

De nya uppgraderade gargoylarna rap-growlar och ser blått.

Nu är ju det här inte ett kalkonkluckande mästerverk direkt då filmen har sina småsega lågbudgetpassager men det är ändå ett klart kliv uppåt jämfört med första rullen. Mer fart och roligare karaktärer samt även uppgraderade monster.

BETYG: 4/7 För ovanlighetens skull är uppföljaren bättre - då den är sämre!

Butch verkar dock föga imponerad när en går till attack.

Vadå? Ser ni inte att han skjuter för fullt??? Nä visst fan.. Det är ju stillbild så ni ser inte hur han plikttroget skakar på hela överkroppen för att simulera k-pistens rekyl.

När kvinnor dominerar män med mild hockeyfrilla. (Detta är bergis en sexgrej i Tyskland.)

Nu ryker det jävla lösskägget! Men är det inte enklare att bara rycka bort det?

Butch är konfunderad.

Deras händer är sammanflätade: Filmkod för att de älskar varandra på riktigt och att det inte bara handlar om köttets lustar.

Fejset man gör när man lyssnar på någons samlag.

Butch spelar död. Det finns en anledning att Butch Stevens haft en flerfilmskarriär!

Fulci ringde och ville ha sin spindelscen tillbaka.

♫"#Metoo - gargoyle style. Whoop whoop!"♬

Inte lätt att ha mens i postapokalypsen, när bindor och tamponger blivit en bristvara.

The Blob gör en cameo.

The miracle of birth.

Moderspsykos.

När bloody mary-partyt i kuvösen gått överstyr.

Superlack.

That's right baby - put'em on the glass!

Trailer med en massa irrelevanta klipp.

Bättre variant av trailern, för att bildkvalitén är bättre och framför allt för att den är dubbad till tyska!

Förberedelse för #metoo Notera hur översteprästinnan blåser i ett fäbodjäntanhorn för att kåta upp gargoylen. (Verkar som personen som laddat upp klippet har hack i sin DVD...)

Se hur mästerligt R. Lee Ermey "handles this" när han tar sig an en lack mutant.

Fantastiskt klipp med rapande och growlande gargoyle som blir låtsasskjuten samt även både hysterisk mansplaining och kvinnlig dominans.

Nej, inte en trailer. däremot exempel på lysande dialog.

*XXXXX



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar