What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

lördag 18 maj 2019

IRON SKY: THE COMING RACE (2019) Finland/Tyskland/Belgien, 93 minuter. Regi: Timo Vuorensola.



Iron Sky: The PASKA sequel

Någon gör mänskligheten en tjänst.**

Några decennier har gått sedan senast och det som är kvar av mänskligheten har tagit sin tillflykt till den gamla nazibasen på månen. Förhållandena är usla och något behöver göras. Obi (Lara Rossi) tar på sig uppdraget att rädda mänskligheten. Hon har samtidigt en personlig agenda då hon vill rädda sin dödssjuka mor (Julia Dietze). Osannolik hjälp på vägen kommer från en gammal fiende och lösningen på alla problem finns att hämta djupt inne i Jordens inre.

Aktuella referenser.

Med tanke på nivån på första filmen Iron Sky (2012) samt det faktum att detta är en uppföljare kunde man inte förvänta sig alltför mycket av denna film. Trots detta blev det ändå en besvikelse. Ja, filmjäveln är så pinsam och skitnödig att den bajsnödiga humorn och det usla manuset dödar all lust att försöka uppskatta den hjärndöda underhållningen.

Nåja, alltid aktuell. Föga kul dock.

En hel stab står bakom denna apokalyps till story och bekräftar alla fördomar om "ju fler kockar...". Dialogen är inget annat än en kompott av klyschor precis som karaktärerna som ska framföra den. Inget nytt att se här inte. Detsamma kan man säga om den så kallade humorn. Bäst före-datum är passerat med råge och så kan det ju gå när legaliteter drar ut på filmsläppet i flera år. Fast skämten var ju inte ens roliga när de skrevs så det är skit samma. Det var väl bara en enda referens vi tyckte var lite småkul. -SPOILER ALERT- Nämligen när Hitler kommer ridande på en T-rex som han kallar Blondie*.

Man la mer krut på CGI:n än makeup-FX:n.

Utöver tågkraschen till manus och regi finns bara en enda stor CGI- och greenscreen-fest kvar och va fan, vill man kolla på en jävla tecknad film kan man lika gärna glo på Gråben & Hjulben eller dylikt.

BETYG: 1(+)/7 Ja, vi är generösa med betyget då vi blev mer sömniga än arga när vi gäspade oss igenom pekoralet.

Jodå, det är helt PK med en stereotyprysstönt - om han spelas av en ryss!

Tom Green leder Steve Jobs-sekten. Hå hå ja ja...

Full PK-pott på den huvudkaraktären.

Udo Kier ger blanka fan i vad han ställer upp i.

Jomen visst.

Sällskapet beundrar CGI-landskapet som brer ut sig över greenscreen:en.

Neglecting people.

"Hilarious" när politisk infantilsatir gestaltas som "Sista Nattvarden".😒

Ohelig och "kul" allians.

Ja, varför inte?

Hitler är fortfarande djurvän.

Ett helt PK bögskämt - om det inte vore för att det förmodligen spelades in innan #metoo-stormen. PK-svettningar på den för de "kluriga" manusförfattarna.

Är det en östgöte som dött?

Grattis världen! Bäddat för en ny nivå av intelligent humor...

Trailer

*Vilket då även var namnet på den verklige Hitlers älskade schäferhund.
**Och för att vara lite PK själva här på Udda Film så syftar vi då inte på just Washington utan hela jorden. 😇



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar