What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 23 maj 2019

THE TERROR WITHIN (1989) USA, 87 minuter. Regi: Thierry Notz.



Terror inuti gummikostymen

Ve o fasa! Efter apokalypsen finns endast latte kvar.

I en postapokalyptisk värld har ett kemiskt virus dödat majoriteten av befolkningen. Ett forskarteam gör expeditioner ute i ödemarken för att försöka finna överlevare som är virusresistenta, till skillnad från dem själva som överlevt med hjälp av vaccin. Expeditionerna är förenade med livsfara då muterade gargoyles lurar där ute. Teamet gör en hemsk upptäckt då de hittar ett helt läger av människor slaktade av gargoyle:arna men en kvinna har överlevt och henne tar teamet med tillbaka till sin bas. Det kommer de att få ångra.

George Kennedy längtar nog tillbaka till dagarna i "Dallas".

Billig "Alien"-ripoff producerad av billigheternas mästare: Roger Corman. Följaktligen förväntade vi oss inget gripande drama direkt. Däremot hoppades vi på lite ostiga ögonblick att njuta av. Njutningen uteblev dock och ersattes av tunga ögonlock. Hyfsad gore bjöds det väl på för att vara en sådan lågbudgeterad Corman-historia men gargoyle:arna, som såg ut som om Godzilla och Kalle Anka skulle haft ett kärleksbarn, imponerade inte. Nej, trots att de även besatt en sexualdrift vilken inducerade diverse #metoo-ögonblick orkade vi inte dra på smilbanden. Man har helt enkelt sett allt bättre (sämre) och roligare förr.

BETYG: 2/7 Inte det fnisskalas vi hade hoppats på.

Åtminstone har hembränningsapparaterna överlevt apokalypsen.

Gargoyles hatar män.

The miracle of birth.

Butch! Spelad av Butch Stevens. Hello doggie!

"Röööaaar! Måste snart hem till Ankeborg."

George har pulat ihop en laserpuffra av gamla trädgårds- och VVS-delar.

Känslan efter en #metoo:ing av en gargoyle.

Fattar ni nu att mens ska tas på allvar, karlslokar?

"RööAAArrrghh! Nog nu med den där jävla pudelrocken!"

Himla makter! Nu har gargoylsen t o m tagit över Amsterdams glädjekvarter.

T o m trailern är tråkig.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar