What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 25 maj 2020

EL SINIESTRO DOCTOR ORLOFF (1984) Spanien, 77 minuter. Regi: Jesús Franco.



Son of Dr. Orloff!

Sexarbetare och berusad. Så fruktansvärt omoraliskt!

När Dr. Orloff (Howard Vernon) insett vilket vansinnespris som måste betalas för att återuppväcka sin fru Melissa (Rocío Freixas) från de döda och därmed upphör med kidnappningar och mord är hans son Alfred (Antonio Mayans) inte sen att ta över stafettpinnen. Mot sin fars vilja kidnappar han och använder prostituerade i experimenten som han hoppas ska väcka modern till liv.

Man kan se att hon är prostituerad för hon har klotter i ansiktet. Ett äpple? Apple-hora! 😬

Vi är nu framme vid sista delen i Orloff-sagan i denna Franco-festival som pågår här på Udda Film. Och regissören sparade det bästa till sist! ...typ. Det här är kanske den sämsta filmen - berättarmässigt - av dem alla men helt klart den mest underhållande. Sleaze-Franco i sitt esse.

Det hjälper inte att du döljer ditt horklotter, Andros vet vad du är.

Filmen är inspelad på kända Franco-jaktmarker och vi känner oss direkt hemma under scenerna som sköts i Calpe. Vår särskilda Udda Film-korrespondent har förvisso även varit i Alicante där resten av filmen spelades in men de gatu-locations man ser är inget som är bekant för honom. För en gångs skull begagnar sig inte Franco av de ikoniska Xanadu- och Muralla Roja-husen, även om de skymtar förbi då och då i bild.

Denna films Andros har lite mindre karisma än tidigare varianter men gud välsigne hans hjärta för att han slänger upp de nakna brudarna på axeln och ofta går i riktning MOT kameran.

Men det var inte för arkitekturen ni kom. Antonio Mayans är härligt sliskig som Orloff jr. och hans karaktär får en fin presentation när han kysser moderns nakna lik samtidigt som han förklarar sin kärlek till henne. Vi får även flashbacks till Eugenie (1970) när han plötsligt får för sig att piska en av hororna han tagit hem i en sadisterotisk frenesi. Självklart finns även plats för regissörens obligatoriska cameo och i den här våfflan gör han en totalt icke-PK flaming bög som inte nog kan förklara hur bög han är för kommissarie Tanner (Antonio Rebollo). Apropå kommissarien, även i denna film är hans respektive (också spelad av Rocío Freixas) steget före i utredningen. Det roliga är att hon -SPOILER ALERT- verkligen tycks leva efter mottot "ändamålen helgar medlen" då hon ger sig ut på stan "förklädd" till prostituerad för att ragga upp mördaren, vilket hon givetvis lyckas med. Grejen är bara att hon inte tycks ha några som helst problem med att inleda grovhångel samt låta den förmodade mördaren smeka henne med en ros på den nakna blygden. Undra vad hennes polismake skulle tycka om det?

BETYG: 4(+)/7 Sleaze-Jesús i högform och nattens glädjeflickor får betala ett högt pris för sin omoral.

Vy över Calpe med det karaktäristiska Ifach-berget.

När man zoomar in dyker dessa klassiska Bofill-byggnader upp.

Här är ett plejs vi inte sett förut. Rätt coolt det med.

Unge Orloff älskar sin nakna och döda mor.

Flaming Franco.

Antonio Mayans gör sin bästa Captain Howdy-imitation.

Tre ikoner i bild. Av någon anledning bakom en skitig ruta.

Andros är så jävla blind.

Junior vill ÄLSKA med horan.

Låt ÄLSKOGEN börja.

Eftersom detta är softcore får Antonio nöja sig med att gnussa hennes håriga venusberg.

Nu jävlar!

Hat och upphetsning i en erotisk symbios!

Hon är utklädd till hora. Ni ser ju klottret.

LOL. Orloff jr. måste ha tyckt att hon var en riktig hor-hora då klotterhjärtat plötsligt ökat enormt i omfång. Kontinuitet ingår inte i Francos vokabulär.

♫"I'm a marionette, just a marionette, pull the string"♬

Skrattar bäst som skrattar som Howard Vernon!

Tyvärr inget videoklipp denna gång.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar