What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

måndag 19 oktober 2020

ARACHNOPHOBIA (2017) Schweitz, 10 minuter. Regi: Kirstin Reppas.



Daddy ain't gettin' any

Ungar har för jävla bra syn.

Ella (Solimar Craig) måste gå och lägga sig tidigt för pappa (Stefan Kollmuss) har en dejt. Hon skrämmer upp sig själv genom att titta på en dokumentär om svarta änkor och hur de dödar sina hanar efter parningen. Efter en mardröm kan Ella inte sova så hon smyger ner och spanar på fadern och hans dejt. Plötsligt inser hon att fadern kan vara i fara i denna främmande kvinnas sällskap...

Det verkar vara en Alice Cooper-video på TV.

Detta är som ni förstår inte den töntiga hollywood-filmen från 1990 med samma namn men den här kortfilmen är nog minst lika töntig. Det är en sådan där gullegullhistoria med komisk (gäsp...) ton och en nypa skräck för barn. Om man är tio år eller en disneyfierad tönt kanske man kan identifiera sig med flickan. Vi känner mest med den stackars fadern som blir totalt cockblockad av sin horribla dotter. Vår sympati förbyts dock i vämjelse när en besviken fader -SPOILER ALERT- skakar av sig nesan av att kanske ha fått jordens blowjob och glatt sätter igång och spelar TV-spel med dottern.

BETYG: 1/7 Välgjord rent tekniskt men vi är inte speciellt upphetsade av att se något som skulle kunna klassas som Bolibompa-skräck.

Ja du farsan. Du kommer ha all anledning att bli trött på din jävla unge.

Fluktbarn.

Ooooh yeah! Daddy is about to be gettin' it on!!!

...eller inte. Tänk så det kan gå. Han hade pyntat med en tuff Ibanez-gitarr i hörnet och allt. Cockblockern sitter bredvid och låtsas som det regnar. 😠

Vi skiter i videoklipp denna gång!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar