What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 28 oktober 2020

THE HOT BOX (1972) Filippinerna/USA, 88 minuter. Regi: Joe Viola.



Kan revolutionärerna rodda fram ett stockholmssyndrom?

"Var det för det här ni kom?"

Fyra amerikanska sjuksköterskor arbetar utomlands på ett statligt sjukhus i det latinamerikanska landet San Rosario. När de får ledigt seglar de iväg till en strand med sina pojkvänner för lite trevlig avkoppling. Idyllen slås i småbitar när ett gäng revolutionärer brutalt kidnappar kvinnorna och dumpar av dem i revolutionärernas läger som leds av Flavio (Carmen Argenziano). Rebellerna visar sig vara i desperat behov av läkekunskap och mediciner. Kvinnorna är förståeligt nog inte superpigga på att hjälpa till men Flavio tar emot deras hjälp på vilket sätt som än behövs, medvilligt eller med tvång.

Plötsligt dyker en taskig snubbe upp och...NEJ! Inte guran!!

Vi gick på det äldsta tricket i boken och tog detta för en WIP-film. Det började ju ändå lovande med de dräggiga sadistrebellerna som kidnappade damerna. Tyvärr blir tonen mycket mildare när de hamnar i Flavios händer och det visar sig att kidnapparna är något av ett nödvändigt ont i de revolutionäras led och dessas beteende representerar inte alls de övrigas. Så även om kvinnorna är i lägret mot sin vilja får de röra sig fritt.

Jo, tyvärr.

Filmen utvecklar sig alltså istället till en billig filippino-pang-pang-våffla, vilket snabbt brukar bli långtråkigt. Man försöker ändå ha en moraliserande berättelse bakom allt skjutande och förutom regissören är det framtida "När Lammen Tystnar"-regissören Jonathan Demme som skrivit manuset. Det blir dock en hel del topless-scener då tjejerna behöver hålla sig rena. 😊

Eller hur?

-SPOILER ALERT- Damerna hamnar till slut ändå i en bur och en av dem blir våldtagen men detta sker efter att de flytt från lägret och blivit lurade rakt in i regeringstruppernas klor. Denna fångenskap är dock inte tillräckligt långdragen för att man ska kunna kalla detta en WIP-film och storyn återvänder snart till en pang-pang-rulle igen.

BETYG: 3(-)/7 Kontentan av det hela är alltså att visst blir det ganska segt och inte alls så ultra-sleazigt som vi hade hoppats.

Han är inte nöjd där utan skjuter helt sonika en av killarna i benet också.

Det tycker han är kul.

Flavio chillar med sin kompis Bill*.

Under tiden roar sig taskmörten med att urinera på en kompis. Det skojiga är att foleyn får det att låta som om kompisen vore ett trägolv.

Nu ska vi se vad fina Maggan har i BH:n.

Vadan detta hånskratt?

I rebellägret övar man på en ny revolutionerande musikal...sorry.

Här hånskrattar rebelltjejerna åt vilka stora bröst Bunny har. De har nog fått det hela om bakfoten tror vi...

Bunny (Andrea Cagan) lackar så brösten bleknar.

Titta så putslustigt det blir när man börjar måla över "POLICIA".

Den lokala polician är mycket hjälpsam. Varken den #metoo:ade eller en av Filippinernas många småväxta personer är roade.

Los Kling y Klang är galet förtjusta i herrtidningar.

Är det månne stockholmssyndromet som börjar sätta in?

Den igenkännbara profilen Charlie Dierkop dyker upp.

Den profilen!

Han får här nåt vilt i blicken när Laurie Rose topp ryker.

Sen kommer rape-fejset.

Men istället för att penetrera sitt arma offer går han direkt på spanking istället.

Maggan Markov kaxar sig.

Det draget landar brudarna i bur.

Tätt följt av hånskratt.

Ånej! Inte den där igen.

Statisternas dödsvrål överträffar varandra hela tiden.

Näherrö! Ingen reträtt tillåten.

Märklig nivå av censur i denna trailer. Svordomarna är mute:ade men tuttar, våld och obscena gester är OK. 😀

Hela våfflan.

*Finns inget i hela filmen som säger att buffeln heter Bill men ni hajar...



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar