What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

torsdag 11 mars 2021

FASCISM ON A THREAD - THE STRANGE STORY OF NAZISPLOITATION CINEMA (2019) USA, 91 minuter. Regi: Naomi Holwill.



Inte alls så "strange"

Konnässör.

Den här dokumentären tar tag i den smutsigaste av exploitation-genrerna från den gyllene eran av trash-film och låter några av de inblandade komma till tals om hur de ser på sin medverkan och vad de tycker om det idag. Detta ramas in av kommentarer och analyser av filmentusiaster.

Lite svenskt bidrag piffar alltid upp det i nassesvängen.

Dokumentärdags på Udda Film och återigen handlar det om en sådan där mysdokumentär som råkar behandla något som ligger oss varmt om hjärtat. Man kan ju knappast vara en konnässör av crappig film och inte gilla nazisploitation. Som den här dokumentären belyser handlade det ju allt som oftast om töjandet av gränser vad gäller snusk och våld och mindre om att göra kvalitetsfilm.

"Cabaret" har ovilligt påverkat genren.

Kul dock att man ändå tar upp långt ambitiösare filmer som exempelvis "Salò, Eller Sodoms 120 Dagar" och "The Night Porter" som motvikt och diskuterar skillnader i användandet av chockerande bilder och kontroversiell tematik. Också roligt att man nämner att vissa av dessa naziepxloaterande våfflor har judiska producenter. Lite synd bara att man inte tar det hela vägen och analyserar den förbjudna nazifetischen som blev ganska populär i Israel med erotiska serier om nazister som utnyttjade sina offer. Man snuddar dock vid ämnet när man kopplar liknande exploativa gamla magasin med tecknade erotiska naziomslag som en inspirationskälla till genren.

Nasse med sadistleende och porrmusche.

Dokumentären är också full av klipp från filmerna så det är en parad av nakenhet, våld och knasigheter. Är man novis beträffande genren är detta en utmärkt guide till vad som finns att titta på. Vi har ju tyvärr redan sett det mesta men blir bra sugna på att se om en del av dem. 😊

BETYG: 5/7 Nej, som dokumentär är det kanske inte en femma men älskar man det smutsiga ämnet vet ni ju hur det blir.

David F. Friedman, producent som exploaterat både det ena och andra. Här är han mest med i egenskap av jude som exploaterat nazislisket.

Inget gör en nasse så glad som att se en kvinna umgås med en hund.

Upp till kamp för dålig smak!

Sådana kommunistiska gester uppskattas dock inte av fascistgubbarna.

Varning minsann när genrens superstjärna gör entré!

Dyanne Thorne, som gick bort för ett drygt år sedan, försökte hålla glansen uppe med operationer och peruk.

Förlagan, The Bitch of Buchenwald, hade kanske inte samma slags Playboy-dominatrix-drag som Thorne.

"Herr Ilsa" är en snubbe som tycks ha mottot: "Stand by your woman". Skönt för omväxlingens skull.

Ack! Tänk om detta hade blivit verklighet ändå. Tänk er Bruce Lee som Ilsas sexslav.

Vi kan glädja Sergio med att vi inte tillhör det folket. 😁

Nazisploitation har inte bara mys för regnrocksbärande heterosexuella män.

Det är klart att du gjorde Sergio!

Järnkors delas ut för tapperhet i filmmakande.

Tänk att en Luger kan locka fram sån kärlek.

Salvatore Baccaro ger ny mening åt engelskans "eating pussy" i "The Beast in Heat" eller som den gamla VHS-kopian en av våra redaktionsmedlemmar ägde en gång i tiden hette: "The Beast in THE Heat". LOL.

Vadå? Trodde ni bara nakna kvinnor for illa i dessa rullar?

Inga videoklipp från själva dokumentären så vi kör en liten Ilsa-teaser istället.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar