What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 17 mars 2021

THE IMPOSSIBLE KID (1982) Filippinerna, 93 minuter. Regi: Eddie Nicart.



Minimala Pantern

Weng Wengs annars så stripiga lugg har hamnat på sniskan.

Agent 00 (Weng Weng) jobbar nu som hemlig agent för Interpol och han har minsann fullt upp då den mystiske Mr X (Romy Nario) hotar att avrätta en stenrik industrialist om dagen om inte en kollektiv lösensumma på en miljard pesos hostas upp. Miljonärerna, som är rädda för sina liv, vill gärna betala men Interpol avråder då Agent 00 mycket väl kan knäcka fallet snabbt. En av miljonärernas högra hand, Manolo (Romy Diaz), är inte alls förtjust i att Interpol ska lägga sig i...

Här hissas han sakta ner för fasaden.

Vi fortsätter med en Weng Weng-rulle till då vi ändå håller på.* I den här våfflan har man tonat ner James Bond-spooferiet. D v s, man har plockat bort de lökiga agentmojängerna och bytt ut det skamlöst plankade Bond-ledmotivet mot... ett skamlöst plankat ledmotiv från "Rosa Pantern"! Agent 00 fortsätter att kicka skummisar på bollarna men har fimpat det eviga glidandet på golvet. Istället tas hans mästerliga karate-skills in i en faktiskt dojo där han sparkar en del röv.

Han pausar utanför ett fönster...

Den här rullen är väl ett smått (!) fall framåt gällande struktur och här har dessutom både svordomar och tuttar letat sig in. Det gör ju inget! Å andra sidan saknar vi gangstrarna med 30-talsvokabulären och andra fånigheter. Agent 00 är fortfarande en brudmagnet av rang (Han är ju sååå gullig!) men några sexscener blir det inte trots att han formligen väcker plaskvåt hysteri bland brudarna. I en scen i slutet slåss han mot en banditbrud och hamnar ovanpå henne, varpå han kysser henne (#metoo!) men för ovanlighetens skull är inte damen med på noterna så han knockar henne och lämnar henne på en exploderande båt. 😆

...där en kvinna duschar med trosorna på.

Vi fick redan i förra filmen känslan av att Weng Weng dubbades av olika personer, alternativt att dubbaren var för full för att minnas vilken röst han skulle använda, och här känns rösten återigen lite ny. Personen som dubbar Mr X tar sitt uppdrag på fullaste allvar då karaktären är maskerad typ Ku Klux Klan, varpå dubbaren känner att han måste prata i en burk för att kompensera för tyget som täcker Mr X mun. Vi gillar att Mr X skickar videobudskap a là Bin Ladin som folk kan se på TV-apparater och att ett av dessa, som han skickar till sina underhuggare, är interaktivt! 😊 Det första, som är själva utpressningsvideon, förgör sig självt efter uppspelningen i bästa "Mission Impossible"-stil. Av någon okänd anledning kan man ändå höra en inspelning av detta meddelande på Interpol-chefens kontor. Hade någon av miljonärerna som mottog originalmeddelandet gjort en piratkopia? 😃

BETYG: 3/7 Fortfarande mediokert men några smärre ljusglimtar här och där.

Han pausar utanför nästa fönster också...

...för att flukta på ett samlag. Schyst av hans kollega att via ordlös kommunikation veta exakt när han ska pausa nedhissandet.

När väl Agent 00 klättrar in genom ett fönster möter han en nyduschad tös...

...som omedelbart kastar sig ner på huk...

...för att kyssa honom (Tyvärr inget annat. Då hade hon nog fått lägga sig ner...).

Väl tillbaka på Interpol kastar sig sekreteraren över honom.

Hans boss, Larry Flynt, visar Hustlers senaste hemvideor.

Manolo är, som ni kan se av scarfen han har runt halsen, en av Swedish Eroticas flickor.

Här bollas det med agent.

Mr Ku Klux X!

Hans explosiva meddelande får tjock-TV:n att sprängas.

Mr X skulle vara en bra nemesis i en Santo-film.

Våfflans HBTQ-ögonblick.

Se handgranatens förödande eldkraft!

När Agent 00 drar av den sovande damens täcke har hon turligt nog ett tygstycke som skyler hennes bara stuss.

Jomen visst. Täcket blir en bra fallskärm.

Så Weng Weng kan landa i filmens i särklass märkligaste ögonblick. Den hårige farbrorn är mäkta förtjust i "den lille pojken". Ja, precis så creepigt förtjust som ni tror.

Busen som sitter i vad som ser ut som en antik rullstol är inte alls funktionsvarierad men har däremot en bitchin' outfit!

Taskigt att kasta en kobra på Weng Weng.

Självklart hoppar Agent 00 över en ravin med sin lilla bebismoppe som går i högst fem knyck.

Detta är inte diskot som bara spelar "Boogie Wonderland" utan här har man faktiskt fler plattor och dessutom en siluettstrippa.

Alla bordellens glädjeflickor vill ge Agent 00 ett gratisnummer.

Vänta nu. Har denna films gangstrar snott förra filmens gangstrars nasseräser? Vi känner allt igen det där takräcket!

Inlåst i en fågelbur. Är detta slutet för Agent 00?

När din MP40 är större än du själv.

Trailer

Nej, det är inte annonserad trailer utan istället dojo-scenen från denna film.

Hela rullen.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar