What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 7 mars 2021

CLAYMATION ZOMBIES (2016) USA, 15 minuter. Regi: Jake Jolley.



Claymation rednecks

Hur man inte ställer in en kamera.

Dr. Molder (Jim Gloyd) framställde genom experiment en ny slags superlera som var tänkt att utöka hjärnans kapacitet. Något gick dock överstyr och nu har leran fått eget liv i  form av leranimerade zombier.

När man desperat försöker rädda ett överexponerat fejs.

Trots att zombiegenren är totaldevalverad lockades vi ändå att se denna amatörvåffla p g a claymation-inslaget. Vi insåg givetvis att filmen skulle vara skit men kanske kunde taffliga lerzombier liva upp stämningen lite?

Filmen stora specialeffekt, när man maskat in doktorns berättelse om experimenten bakom honom. Lite ambitiöst ändå.

Nivån sätts innan man ens hinner blinka med inledningsscenen på ett fik. Doktorn är placerad framför ett skyltfönster och eftersom man kör kameran på automatinställningar blir doktorn som en halvanonym "TV3 Efterlyst"-medverkare med världens skuggfejs. Samtidigt är hans motspelare som sitter mittemot totalt överexponerad vilket man desperat försökt kompensera i redigeringen. Självklart har man även problem att sätta fokus rätt ibland. Ovanpå denna styggelse har man en ljudläggning som för tankarna till Birdemic - Shock and Terror (2010) i sin hiskeliga uselhet.

Asch då! Doktorn råkade nudda leran... och fick automatiskt en bukkake-sats i munnen?

Så rent tekniskt är detta ett avskräde, men det behöver ju inte betyda att man ska döma ut en våffla helt. Tyvärr saknar man även talang vad gäller regi, manusskrivande och skådespeleri. Mestadels får vi bara se ett gäng rednecks springa omkring med sina automatvapen. En tönt har en väldigt liten hagelbössa med s k pump action-laddning och han tycker verkligen det är asfränt att ladda bössa med en hand och inser inte hur megafånigt det blir när den lilla puffran knappt är en John Holmes-längd lång.

Filmen verkliga monster är detta glosögda lilla freak. Notera att kamerans automatiska fokus vägrade lägga sig på styggelsen utan hellre fokuserade på stolarna i bakgrunden. 😊

Men det var ju inte därför vi gav oss på detta pekoral. Zombierna då? Ja, de är verkligen primitiva och styltiga men har trots allt en smärre charm och när man verkligen letar efter ett halmstrå av positivitet så får man väl peka på dessa figurer som ser ut att vara skulpterade av 6-åringar.

BETYG: 1(+)/7 Tyvärr måste vi totalsåga den här dynghögen till film. Plus bara för claymation-ambitionen.

Redneck-hålan har tydligen en geek-shop. De har i alla fall en Godzilla-figur - fast utan händer...

Zombiernas utsvängda ben är stajlade efter flottans fräcka trumpetbrallor.

Han vill verkligen att den ska vara han penis. Kanske därav enhandsgreppet?

En random brand ger extra production value!

Ett meningslöst klipp filmat från en skyskrapa ger extra production value?

Trumps väljarkår har valmöte.

Är det Robert Z'Dar där i mitten?

Claymation-gore!

De är rätt söta ändå.

Teaser

EDIT - Efter ett systemfel på Blogger.com där tonvis med inlägg raderats för oss skribenter har dessa nu typ återställts. Haken är dock att vi nu måste återpublicera dem. Så DU - den ende som läser våra inlägg - känner möjligtvis en viss déjà vu över dessa "nya" inlägg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar