What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

söndag 14 mars 2021

FOR Y'UR HEIGHT ONLY (1981) Filippinerna, 87 minuter. Regi: Eddie Nicart.



Mikrobudget med mikrohjälte

Obligatorisk Bond-inledning fast med budget på 3kr.

Den onde gangsterbossen Mr Giant kidnappar professor Von Kohler (Mike Cohen) för att lägga rabarber på hans nya uppfinning: N-bomben! Ett vapen med kraft att förgöra hela världen. Genast kopplas Agent 00 (Weng Weng) in på fallet och inte en usling går säker för hans mästerliga karate eller fantastiska prickskytte.

Agent med rätt att ha vilken jävla frisyr som helst!

Det kan tyckas högst anmärkningsvärt att Weng Weng inte dykt upp tidigare här på Udda Film, just med tanke på den den hajp och potential vad gäller träskfilm som surrar runt hans filmer. Vi har som vanligt inget försvar utan kan bara i vanlig ordning konstatera att detta bara är en av många klassiker som råkat drunkna i Udda Films enorma bassäng av filmer. Så, låt oss då se om detta är en guppy eller gammelgädda vi fiskat upp.

"Det är bra! Böj ner huvudet så ser vi inte att du är en stunt double."

Inledningen sätter direkt ribban - på en sådan låg nivå att självaste Weng Weng skulle snubbla över den. Det är ett montage där mikroagenten visar upp sina färdigheter...i att främst stanna upp och posera med ett vapen. I ett klipp är det dock en småväxt stuntman som hoppar ner från ett tak och för att dölja vem det är har han plötsligt en grön hatt på sig som han vrider mot kameran så vi inte ska se nyllet. Lite märkligt ändå när Weng Weng trots allt gör liknande stunts själv i filmen.

LL Cool Weng.

Resumén ovan sammanfattar själva ramverket för filmen. Det blir inte så mycket mer story än så utan mest en oändlig massa scener där Agent 00 sparkar busar på nötterna och andra knasigheter. Skurkarna i den här filmen måste vara bland de lamaste som skildrats på film och bjuder noll (noll...) motstånd mot den tvärhandhöge agenten. I slutet liknar det mest en dussinfilipinokrigsfilm då den ena klungan av bovar efter den andra rusar rakt in i maskingevärseld för att bli nermejade. Det bästa med dessa klåpare är dubbningen då många av dem låter som 30-talsgangsters från New York. Det skulle inte förvåna oss om dubbningssessionen hade fått viss hjälp av obegränsade mängder alkohol då det känns som om man driver med filmen.

Filippinernas svar på Ted "Olyckan" Åström. Bara en av en myriad underbossar i det superonda gangstersyndikatet.

Ja, det låter väl riktigt festligt detta? Faktum är att det är rätt så tradigt, precis som ovan nämnda krigsfilmer. Hur kul är det i längden att se samma lökiga underhållningsvåld i scen efter scen? Det finns även ett visst mått av glimten i ögat som aldrig uppskattas här på Udda Film. Vi är dessutom mäkta besvikna på att denne "Chad" till karl inte får ha några sexscener. En superlöjlig scen, med en brud dubbad med helt opassande överklassbrittiska, är inledningen på en sådan efterlängtad scen, men när Weng Weng frågar "Shall we get it on?" och plockar av sig sin vita jacka (utan något under) slänger bruden sängens överkast över kameran i en av de mer effektfulla övergångarna i denna film (då klippningen överlag annars är riktigt kass).

BETYG: 3/7 Totalt överhajpad film som är både lam och tradig. Den har dock vissa små (!) höjdpunkter som ändå bjuder till skratt och därmed höjer betyget.

En del av deras verksamhet utgör försäljning av hasch man röker med näsan.

När han inte sparkar nötter kickar han arsle!

Han tillbringar mycket tid med att glida på golv.

En av hans finurliga agentmojänger är ett par fluktbrillor.

Så här till sig blir han när han nästan får se ett par bröst.

Han må vara liten, men han har i alla fall ett par rejäla bröstvårtor.

Det blir mer erotiskt om man tittar på varandra.

Jovisst kastar han sig ut från typ 15:e våningen med ett paraply som fallskärm...

På det hippa diskot har de bara en enda platta och det är en instrumental version av "Boogie Wonderland". Earth, Wind & Fire måste få in massor med pengar för det här... (Eller inte!).

Skurkarna väntar utanför i sin superonda nasseräser.

Okej, nog för att korta män ofta har komplex och kör med platåpjuck men är det inte lite väl överflödigt i Weng Wengs fall?

"Shall we get it on?"

Neeej, va fan?!

En mycket märklig scen där ett mordoffer plåtas. Det är de dubbade rösterna som står för märkligheterna här då en frågar sig: "I wonder if she also does weddings and bar mitzvahs?" och resten låter som uppkåtade människor i en porrfilm.

Mycket mer blod än så här blir det inte, trots att bodycounten förmodligen är större än i "Commando".

Den lamaste av de lama skurkarna.

Agenten får skjuts och lite socker från en filipino-honey.

Aj satan! Där slog olyckan till för Filipino-Ted.

Drönar-Weng ute på flygtur.

Giganternas kamp.

Japanerna kan inte haft det svårt när de invaderade Filippinerna. Inte med den långa stolta traditionen filippinarna har av att kasta sig in i kulkärvar.

Lång trailer.

En kavalkad av Weng Weng-misshandel.

Se Weng Weng i dramatiska poser, sparka nötter, flirta med damer, flyga och en massa andra jävelskaper!

Weng Weng massmördar i rättvisans namn!

Hela våfflan.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar