What is this shit?

Mitt foto
Här presenteras och recenseras skön kultur i form av filmer som oftast ligger utanför den pisstråkiga mainstreamen. Betygen beror helt och hållet på författarens humör för tillfället och god smak har sällan företräde. Ett kulturarv som hamnat i garderobens innersta skamvrå ska lyftas fram och främjas! Samtidigt kan den stora massans film ibland få sig ett värdigt omdöme. Det är fritt fram att lufta allehanda åsikter här.

onsdag 3 mars 2010

HUNTING FOR BAMBI.COM (2003) USA, 60 minuter. Regi: Michael Burdick.Mer politiskt inkorrekt än så här blir det nog inte...

Svärmorsdrömmen Mike vräker sig i soffan.

Huka er damer för här har vi ett koncept som blev förargelseväckande för många decennier sedan. Ett gäng rednecks sitter i en jaktstuga,iklädda kamoflage från topp till tå och med en bira i näven. I sällskapet återfinns även en "jakthund" i form av en mops som heter The Captain. Under ledning av Michael Burnick drar dessa käcka gossar sina jakthistorier som vi får ta del av i flashbacks. Nu råkar det ligga till så att deras villebråd består av kvinnor i alla former - spritt språngande nakna, så när som på gympaskor. Vi följer med dessa "modiga" jägare när de smyger på sina intet ont anande offer för att sedan nedlägga dem med ett välriktat paintball-skott i rumpan. I vissa fall flyr de skottskadade kvinnorna en bit innan de lägger sig ned och "dör" varpå de kaxiga "jägarna" stolt highfivear och spånar om hur de ska sätta upp dessa troféer på väggarna. Filmskaparna vill väl visa sig storsinta så jägarna nedlägger även en ladyboy, vilken de kallar "bambo" och de förvånas över vad den kvinnan har mellan benen. Konstigt nog väcks inga reaktioner av avsky eller äckel över denna transperson, vilket hade varit passande dessa jägares mentalitet, men som sagt, man ville väl på ett billigt sätt visa en tolerant attityd. Jaktscenerna bryts av med ganska omotiverade klipp på en gubbe som stolt visar upp sin pansarvagn. På detta stridsfordon kryper ett gäng halvnakna brudar omkring och åmar sig samtidigt som de fyrar av intelligenta repliker som: "How do I get this big gun off?"

En "bambi" skuttar omkring i naturen.

Ja, den här filmen måste ha väckt mycket ont blod då kvinnor plötsligt reduceras till djur som ska jagas och dödas. Samtidigt haglar manschauvinistiska kommentarer om hur man ska få tyst på kärringjävlarna. Givetvis hävdar filmskaparna att allt bara är på skoj och hur kul som helst samt kommer med den vanliga ursäkten om hur bra betalt och kul nakentjejerna har. Är det kul då? Jag brukar ju gilla när det är konstigt och politiskt inkorrekt och måste erkänna att jag fnittrade lite i början åt hur blatant man trotsade detta megatabu, men det blev snabbt tradigt och det kändes bara billigt, effektsökande och ganska porrfetischäckligt. Jag får också äckliga NRA- och hillbilly-vibbar när jag ser de här idioterna njuta av sin jakt. Nej, ska man vara äckelgubbe får man fanimej göra det på ett charmigare vis.

BETYG: 2/7 Fnitter åt det förbjudna i början och nakna tjejer i allmänhet ger plus men sen kommer verkligheten ikapp - detta är äcklig skit!

För att locka till sig en "bambi" kan man använda en teknik som kallas "rubbing" där man gnider två 100 dollarsedlar mot varandra. Fyndigt?

"Hurra! Jag är en riktig karlakarl!"

"Bambon" har monterats på väggen och det är ju helt okej då man får betalt. Eller..?

"Ack, om det ändå vore lagligt att mörda..."

Brudar äntrar pansarvagn i adekvat klädsel. Hade inte den där skylten kommit upp hade man trott att det var en video från försvarsmakten...

Gubbjävel med ENORM vapenfetisch... dessutom är han en smula chauvinistisk också förstås.

"Skön" lirare i passande redneck-frilla.

Ytterligare en intet ont anande "bambi" som ska få möta sitt öde dock först efter att hon uträttat sina behov...

"Öhhh höö hööö... Vote for Bush! *rap*"

En annan metod att locka till sig "bambis" med är att sätta igång dessa vibrerande leksaker och låta dem studsa mot varandra. De här grabbarna är fulla av "smarta" påhitt.

Republikansk valvaka.

Här har vi mong...ehh..., grabbarna som kan det här med medmänskligt och intelligent filmskapande.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar